Tripolis, antik dönemin satıcıları ile şenlenecek

Tripolis, antik dönemin satıcıları ile şenlenecek

Denizli'nin Buldan ilçesindeki Tripolis antik kentinin iki bin yıllık kapalı pazar yerinde antik dönemin kıyafetleriyle satış yapılacak

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Buldan ilçesindeki Tripolis antik kentinde geçen yıl kazı ve restorasyonu tamamlanan kapalı pazar yerinde, antik döneme özgü kıyafetler giyen satıcılar için çalışma yapıldığı bildirildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tripolis antik kentinin toprak dolgu olarak korunmasının kendileri açısından büyük avantaj olduğunu belirtti

Tripolis kazılarında Türkiye'nin diğer antik kentlerinde bulunmayan bir yapıyla karşılaştıklarını belirten Demir, şunları kaydetti. 

"Burayı gerçekten bir pazar yeri olarak ve satış yapılabilecek bir yer olarak düşünüyoruz. Şu anda bununla ilgili arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Hem üniversitemizin arkeoloji bölümünün hem de Buldan Kaymakamlığı ve belediyemizle burada bunun nasıl canlandırılabileceğine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalardan sonra da burada oluşturulacak konseptle buranın gerçekten kullanılmasını istiyoruz. Antik döneme has kıyafetler giyen satıcıların bulunduğu böyle bir alan oluşturmak istiyoruz ki burası ziyaretçi anlamında daha ilginç hale gelsin."

Vali Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Tripolis kazılarına geçen yıl 1 milyon 200 bin lira aktarıldığını, kazıların devam etmesi noktasında kaynak sıkıntılarının olmadığını ifade etti. 

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve kazı heyeti başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahadır Duman da, üç yıldır süren kazıların üç kulvarda devam ettiğini belirtti. . 

Kaynak:Haber Kaynağı