Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Aydın:- "Bakanlık olarak özellikle 2017 için çok agresif bir tanıtım kampanyası planlıyoruz, 56 ülkede 112 fuara katılacağız"

İZMİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, Türkiye'nin turizm sektöründeki kötü imajını düzelteceklerini belirterek, "Bakanlık olarak özellikle 2017 için çok agresif bir tanıtım kampanyası planlıyoruz, 56 ülkede 112 fuara katılacağız." dedi.

Kent merkezindeki otelde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'nin kokteylinde konuşan Aydın, Türk turizmi olarak son 2 yıldır zor bir dönemden geçtiklerini ancak devletin desteği ve dinamik turizm sektörü sayesinde sıkıntılı süreci aşacaklarına inandıklarını söyledi.

Aydın, fuara ilgiden memnun olduklarını kaydederek, şunları dile getirdi:

"Fuara katılım noktasında ülke sayısının artması, erken rezervasyonda verilen mesajlar, bu sıkıntılı süreci kısa sürede aşacağımız konusunda umut ışığı olmuştur. Bakanlık olarak özellikle 2017 için çok agresif bir tanıtım kampanyası planlıyoruz, 56 ülkede 112 fuara katılacağız, dünya çapında 110 civarında turizm sektör temsilcisiyle workshop çalışmaları planlıyoruz.

Ülkemizin imajını düzeltmek için 2017'de çok agresif bir plan yaptık."

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün de fuara ilgiyi umut verici olarak değerlendirerek, "Bugün bambaşka bir keyif yaşıyoruz, bu fuarı başlattığımız 10 yıl öncesine döndüm bir an, kendine göre küçük bir sergi alanı gibi başlamıştı. Bugün bin 200'e yakın katılımcıyla bir tarafta çok ciddi adımlar atıldığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Gürcün, turizmde zor günlerden geçtiklerini ancak her türlü kampanyaya karşı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ve uluslararası turizm pazarında yer almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :