Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı

Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Keskin:- "İstanbul yeni havalimanını 25 yıllık işletme süresinde şu anki dünya nüfusunun yarısına denk gelen 3,5 milyar yolcuyu ağırlayacağız"- "Bu gibi büyük bir alanın işletilmesinde internet teknolojisi gibi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul yeni havalimanınında 25 yıllık işletme süresinde şu anki dünya nüfusunun yarısına denk gelen 3,5 milyar yolcuyu ağırlayacaklarını belirterek, "Bu gibi büyük bir alanın işletilmesinde internet teknolojisi gibi akıllı teknolojiler olmasa bunu asla gerçekleştiremeyiz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İETT tarafından bu yıl 9'uncusu İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı"nın ilk günü, "Mega Kentlerde Ulaşımda Zaman Yönetimi ve Veri Odaklı İnovasyon" başlıklı oturumla sona erdi.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ın moderatörlüğünde düzenlenen oturumda konuşan Keskin, İstanbul yeni havalimanının işletilmesi sürecinde kullanılacak ileri düzeyli teknoloji hakkında bilgi verdi.

Keskin, nesnelerin internet teknolojisini İstanbul yeni havalimanında ciddi şekilde içselleştireceklerini kaydederek, havalimanına ulaşım konusunu ve orada vaktin nasıl değerlendirileceğini teknoloji sayesinde müşterilerine sunacaklarını söyledi.

Havalimanını kullanacak bir yolcunun inovatif bir şekilde nasıl seyahat edeceğini anlatan Keskin, kişilerin, mobil teknoloji aracılığıyla zamandan tasarruf edebileceği, zamanını en iyi şekilde kullanacağı şekilde yönlendireceğini belirtti.

Keskin, kullanılacak teknoloji yöntemlerine örnekler vererek, yolculuğu tamamlamada dijital cihaz kullanım oranının check-in yapma oranına göre çok düşük olduğunu, yüzde 11'lerde olan bu rakamın yüzde 70-80 arttırılabileceğini bildirdi.

Check-in yaptıktan sonra duty free alanına gelen yolcunun burada elindeki mobil cihazlar sayesinde kendisine özel indirim ve fırsatları öğrenebileceğini ifade eden Keskin, uçağa biniş yapılacak kapıların uzaklıkları, dinleti alanlarının yakınlığı gibi konuların özel olarak müşteriye iletileceğini kaydetti.

- "Çalışan sayısı 2017'nin ortalarında 30 bine çıkacak"

Keskin, İGA'nın İstanbul yeni havalimanında 25 yıllık işletme süresinde şu anki dünya nüfusunun yarısına denk gelen 3,5 milyar yolcuyu ağırlayacaklarını belirterek, "Bu gibi büyük bir alanın işletilmesinde internet teknolojisi gibi akıllı teknolojiler olmasa bunu asla gerçekleştiremeyiz." diye konuştu.

Havalimanının 2018 yılında hizmete açılacağını dile getiren Keskin, burasının ilk etapta 90 milyon yolcu kapasiteli olacağını hatırlattı.

Keskin, "Bugün havalimanı inşaatında 2 bini beyaz yakalı olmak üzere 22 bin arkadaşımız çalışıyor. 2017'nin ortalarında çalışan sayısı 30 bine ulaşacak. İlk açıldığında 100 bin kişi çalışacak." ifadelerini kullandı.

Havalimanının avm, otel, ibadethane, eğlence merkezi gibi çok sayıda sosyal hayat alanına sahip olacağı bilgisini veren Keskin, 18 bini kapalı olmak üzere toplamda 70 bin araçlık Avrupa'nın en büyük otoparkının burada olacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :