Trafikte Ambulansıma Yol Ver Hayata Yol Ver Kampanyası

Trafikte Ambulansıma Yol Ver Hayata Yol Ver Kampanyası

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, Trafikte Ambulansıma Yol Ver Hayata Yol Ver Kampanyası kapsamında bir alışveriş merkezinde toplumda farkındalık oluşturmak...

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, Trafikte Ambulansıma Yol Ver Hayata Yol Ver Kampanyası kapsamında bir alışveriş merkezinde toplumda farkındalık oluşturmak için stant açtı.

İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, yaptığı açıklamada, trafikte seyir halinde ambulanslara yol verilmesi ve 112 çağrı merkezinin gereksiz yere meşgul edilmemesi konularında halkı bilinçlendirmeye ve bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Halka en iyi ulaşabilecekleri alanlarda kampanyanın uygulamasını yaptıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Halkımıza trafikte seyrederken ambulanslara geçiş üstünlüğünü tanımalarını talep ediyoruz. Yine aynı şekilde ambulans merkezimizin gereksiz aranmaması, meşgul edilmemesi, hizmet alacak personel ve vatandaşımızın da burada hizmette aksamaya sebebiyet vermemesi için çalışma başlattık. Ambulanslarımız 24 saat vatandaşımızın hizmetinde. Biz acil her durumda vatandaşın yanındayız, yardımcı olmaya hazırız. Trafikteki araç sürücülerinden talebimiz bir ambulans görüyorsa bunun içinde bir hasta olduğunun farkında olarak araçlarımıza yol vermeleridir. Ayrıca komuta merkezimizin de gereksiz sohbet amaçlı meşgul edilmemesi konusunda hassas olunmasını istiyoruz." 

Kampanya kapsamında vatandaşlara şapka ve broşür dağıtılarak 112 Acil Servis hakkında bilgiler verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı