"Trafik Yönetim Sistemlerinde Akıllı Çözümler" semineri

"Trafik Yönetim Sistemlerinde Akıllı Çözümler" semineri

Gazi Üniversitesi KUTEM tarafından "Trafik Yönetim Sistemlerinde Akıllı Çözümler" konulu seminer düzenlendi

ANKARA (AA) - Gazi Üniversitesi Kent İçi Ulaşım Teknolojileri Erişebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUTEM) tarafından "Trafik Yönetim Sistemlerinde Akıllı Çözümler" konulu seminer düzenlendi.

Gazi Üniversitesinin Maltepe kampüsündeki KUTEM Toplantı Salonu'nda "Ulaşım Planlama Seminerleri" kapsamında düzenlenen toplantıda, ISSD (Integrated Systems & Systems Design) Genel Müdürü Çağrı Yüzbaşıoğlu, Türkiye'de her geçen gün artan trafik yoğunluğundan dolayı ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, insanların işlerini yerine getirebilmek ve yüz yüze iletişim kurup bilgilerini paylaşabilmek için ulaşıma mecbur olduklarını söyledi.

Yüzbaşıoğlu, büyük şehirlerin nüfusunun ve araç sayısının her geçen gün büyük hızla arttığına işaret etti. İnsanların ulaşımda çok daha fazla zaman harcamak zorunda kaldıklarını ifade eden Yüzbaşıoğlu, bu durumun ciddi bir maliyeti olduğunu, insanların çalışma performanslarını ve ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini belirtti.

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insanların görerek dokunarak paylaşımda bulunabilmesi ve sağlıklı iletişim kurabilmesi için bir yerden bir yere gitmek zorunda olduklarını söyleyen Yüzbaşıoğlu, bu nedenle ulaşımın tamamen ortadan kalkmasının mümkün olmayacağını ifade etti.

Yüzbaşıoğlu, yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik yeni çalışmalar yapılmasının zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

Seminere Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :