Trafik Levhalarından "Hedef Tahtası"

Trafik Levhalarından "Hedef Tahtası"

Karayollarına yerleştirilen trafik uyarı ve tehlike levhalarına verilen zarar, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolasıyla Kırşehir'de açılan standı gezen vatandaşları hayrete düşürüyor

Pompalı tüfek ve tabanca ile hedef tahtası yapılan, üzerine sevgililerin isimleri yazılan, boyanan trafik levhaları Kırşehir'de açılan stantta sergileniyor.

Kırşehir 61. Şube Şefliği tarafından Kırşehir Cacabey Meydanı'nda açılan standı ziyaret edenler, sürücülere yardımcı olması için karayollarına konulan ve çeşitli sebeplerle zarar verilen trafik uyarı levhalarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.  

Stant sorumlusu ve 61. Şube Şefliği bakım ve trafik teknik görevlisi İrfan Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların zarar verdiği trafik levhalarını önemli günlerde sergileyerek farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Yapılan kontrollerde zarar gören levhaların toplandığını ve yenileriyle değiştirildiğini ifade eden Bayrak, levhaları kullanılamaz hale getirenlerin ülke ekonomisine de zarar verdiklerini belirtti.

- "Tamamen kendilerini tatmin ediyorlar"

Pompalı tüfek ve tabanca ile hedef tahtası yapılan, üzerine sevgililerin isimleri yazılan ve zevk olsun diye boyanan trafik levhalarını depoya kaldırdıklarını anlatan Bayrak, şöyle konuştu:

"Karahasanlı-Mucur arasında hasar gören trafik uyarı ve tehlike levhalarımızın gösterimini yaptık. Gördüğünüz gibi kurşunun biri içeride kalmış. Biri saçma ile biri pompalı ile delinmiş. Sürekli bizim ekiplerimiz bu levhaların değişimini yapıyorlar. Bu tür davranışların ülkemize verdiği maddi zararlar çok büyük. Tamamen kendilerini tatmin ediyorlar. Hedef tahtası olarak karşısına koyuyor. Nişan alıyor. 'Vurabilecek miyim acaba' diye ateş ediyor. Levhaların üzerini çizenler hatta alıp götürenler bile var."

Bayrak, toplanan trafik levhalarının bir kısmının geri dönüşüme gönderildiğini, bazılarının da vatandaşlara örnek olsun diye çeşitli etkinliklerde sergilendiğini vurgulayarak, hayat kurtarması için konulan levhalar konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı