Trafik kazalarına karşı drone'lu denetim

Trafik kazalarına karşı drone'lu denetim

Kayseri'de emniyet mensuplarının Kurban Bayramı dolayısıyla yaptıkları denetimlerde, trafik kurallarına uymadıkları drone ile tespit edilen 30'un üzerinde sürücüye ceza kesildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de emniyet mensuplarının Kurban Bayramı dolayısıyla kentin çeşitli noktalarında yaptıkları uygulamalarda, trafik kurallarına uymadıkları drone ile tespit edilen 30'un üzerinde sürücüye çeşitli cezalar kesildi.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yollarda yaşanan yoğunluk ve olası trafik kazalarını önleme amaçlı denetimlerini artıran emniyet ve jandarma ekipleri, Kayseri-Malatya, Kayseri-Sivas ve Kayseri-Ankara karayollarında denetimlerini yoğunlaştırdı.

Denetimlerde hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali ve benzeri trafik kurallarına uymadıkları drone ile tespit edilen 30'un üzerinde sürücüye çeşitli cezalar kesildi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri-Sivas karayolunda bulunan uygulama noktasında denetim yapan emniyet ve jandarma ekiplerini ziyaret etti. Denetime katılan Kamçı, durdurulan araçlardaki sürücü ve yolculara karanfil dağıttı, tatlı ikramında bulundu ve çeşitli hediyeler verdi.

Sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Kamçı, araçlarda bulunan çocuklara ise kırmızı düdük dağıttı.

Denetimin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Kamçı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de güvenlik tedbirlerini en azami seviyede artırdıklarını söyledi.

Ülke genelinde yılda ortalama 7 bin ölümlü trafik kazısı meydana geldiğini ve bu rakamın çok fazla olduğunu belirten Kamçı, amaçlarının trafik kazalarını azaltmak olduğunu vurguladı.

Bu anlamda, bu bayramda İçişleri Bakanlığı tarafından ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla, "Bu bayramda ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" kampanyasını başlattıldığını anımsatan Kamçı, şunları söyledi:

"Çocukları, ebeveynleri ikaz etme anlamında onlara düdük veriliyor. Vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Temennimiz hiç trafik kazası olmaması. Kayseri'de de önlemleri almış durumdayız. 66 polis trafik timimiz, 23 jandarma trafik timimiz, 1100 polisimiz, 46 jandarma ekibimiz yani 1500 polis ve jandarmamızla birlikte trafik güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. En üst noktada trafik önlemlerini almış durumdayız. Trafik kurallarına uymakla kazaları yüzde 50 azaltabiliriz. Trafik kazalarının yüzde 95'i sürücü hatalarından meydana geliyor. Sürücülerimizin kurallara uyması gerekiyor."

Denetime, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Bekmez de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :