Trafik Haftası etkinlikleri

Trafik Haftası etkinlikleri

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve OPET iş birliğiyle Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Trafik Dedektifleri" etkinliğine, çeşitli ilköğretim okullarından öğrencilerin yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz ve yetkililer katıldı.

Polis bandosunun öğrencilere konser verdiği etkinlikte, trafik polislerine ait motosiklet ve araç gereçler öğrencilerin yoğun ilgisini gördü.

Etkinlikte konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Akdeniz, Türkiye'de kural ihlallerini yapan sürücülerin yüzde 93'ünün erkek olduğuna işaret ederek öğrencilerden, başta anne ve babaları olmak üzere trafik kurallarına uymayanları uyarmalarını istedi. Her öğrenciden en az 10 sürücüyü kurallara uymaya ikna etme sözü alan Akdeniz, "Trafik Dedektifleri olarak sizler de artık birer trafik polislerisiniz" ifadelerini kullandı.

Programda çocuklara trafik güvenliği konulu sunum izlettirildi. Oluşturulan stantlar öğrencilerce incelenirken "Trafik Çocuk Korosu" da küçük bir konser verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :