"Trafik Dedektifleri" projesi

"Trafik Dedektifleri" projesi

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Öztürk:"Projeyle bugüne kadar 4-17 yaş arasındaki yaklaşık 4 milyon çocuk ve gencin yanı sıra dolaylı olarak ailelerine de trafik bilinci aşılamış olduk"

ANTALYA (AA) - OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Trafik Dedektifleri Projesi ile bugüne kadar 4-17 yaş arasındaki yaklaşık 4 milyon çocuk ve gencin yanı sıra dolaylı olarak ailelerine de trafik bilinci aşıladıklarını dile getirdi.

OPET'in, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle 5'inci kez düzenlediği "Trafik Dedektifleri Projesi Yol kullanıcıları Eğitici Eğitimi"nde 155 trafik polisi Antalya'da bir araya geldi.

Katılımcılara teorik ve interaktif eğitim verilen eğitimlerin ardından sertifikalarını alan polis memurları, görev yaptıkları illerde öğrencilere trafik dedektifleri eğitimi vermeye başlayacak.

Nurten Öztürk, trafik kazalarını önlemek ve daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla projenin hayata geçirildiğini bildirdi.

Başarılı sonuçlar elde ettiklerini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"2017'de çocukların da olduğu kazalardaki can kayıplarında bir önceki yıla göre yüzde 11,24, yaralı sayında ise yüzde 0,66 azalma oldu. OPET olarak bu sonuçlardan büyük memnuniyet duyuyoruz. Geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürme hedefiyle Türkiye'nin dört bir yanında yürüttüğümüz 'Trafik Dedektifleri Projesi' ile bugüne kadar 4-17 yaş arasındaki yaklaşık 4 milyon çocuk ve gencin yanı sıra dolaylı olarak ailelerine de trafik bilinci aşılamış olduk. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :