Trabzonspor’un Akyazı derbileri

Trabzonspor’un Akyazı derbileri

Trabzonspor, Akyazı'da bulunan yeni stadyumunda üç büyüklere karşı unutulmaz maçlar yaşıyor.

Trabzonspor, Akyazı'da bulunan yeni stadyumunda üç büyüklere karşı unutulmaz maçlar yaşıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile bu statta 6 maça çıkan bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Staduyumu'ndan sonra maçlarını Trabzon'nun Akyazı Mahallesi'nde bulanan Şenol Güneş Spor Kompleksi içinde yer alan Medical Park Stadyumu'nda oynuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin 18 Aralıkta birlikte açtıkları spor kompleksi, Türkiye'nin en modern stadyumu unvanına da sahip.

Karadeniz ekibi, 41 bin 461 koltuk kapasiteli yeni stadyumunda ilk maçını 2016-2017 sezonunda ligin 19. haftasında Gaziantepspor ile ve müsabakayı 4-0 kazanmayı başardı. Bordo-mavililer, Gaziantepspor maçıyla birlikte yeni stadında bugüne kadar Süper Lig'de 32 maça çıktı. Söz konusu karşılaşmalarda 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde eden Karadeniz temsilcisi, attığı 58 gole karşılık kalesinde ise 43 gol gördü.

Sadece Beşiktaş'ı yenemedi

Trabzonspor, 3 büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yeni stadyumunda 6 maça çıktı. Söz konusu mücadelelerde bordo-mavililer, 3 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Trabzonspor, Medical Park Stadyumu'nda kompleksin adına taşıyan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ı ise yenemedi.

Unutulmaz maçlar

Trabzonspor, yeni stadyumunda unutulmaz maçlara imza attı. Bordo-mavili takım, 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'ı ağırladığı Akyazı'da rakibine 4-3 mağlup oldu. Trabzonspor son olarak ise sahasında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etmişti. Bordo-mavililer, sarı-kırmızılı takım ile Medical Park Stadyumu'nda oynadığı 3 maçta da galip gelirken, Fenerbahçe ile oynadığı mücadeleden ise 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor'un bugüne kadar yeni stadyumunda 3 büyüklere karşı oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Trabzonspor: 2 - Galatasaray: 0

Trabzonspor: 3 - Beşiktaş: 4

Trabzonspor: 2 - Galatasaray: 1

Trabzonspor: 1 - Fenerbahçe: 1

Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 2

Trabzonspor: 4 - Galatasaray: 0

Kaynak:Haber Kaynağı