Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay: Kalan 3 maça konsantre olunmasını istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay: Kalan 3 maça konsantre olunmasını istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay, "Kalan 3 maçı da iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Sadece 3 maça odaklanabilirsek bütün camia olarak ve futbolcu arkadaşlarımıza destek verirsek bizim için mükemmel şeyler olabilir." dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, öncelikle deplasmanda Antalyaspor karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyeti değerlendirdi.

Antalyaspor maçının kendileri için zor ve kazanılması gereken bir karşılaşma olduğunu belirten Çalımbay, "Çünkü en iyi oynadığımız ve pozisyona girdiğimiz Sivasspor maçını kaybetmiştik. O maçı telafi için kazanmamız gerekiyordu. İki takım için de zor bir maçtı. Benim için de değişik bir maçtı. Çünkü sezon başı hazırladığımız ve devraldığımız bir takım. Kazandığımız için de mutluyuz. Antalya yenildiği için oraya da farklı baktık." diye konuştu.

Hafta sonu karşılaşacakları Kasımpaşa'nın da kendisinin eskiden çalıştırdığı bir takım olduğunu ifade eden Çalımbay, "Kolay bir maç değil, ters bir takım. Eğer iyi konsantre olmazsak bizim için büyük sorun olabilir. Onun için Antalyaspor maçında, maçın başından sonuna kadar kopmadan mücadeleden vazgeçmediysek bu maçta da aynı şekilde olmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tek düşüncelerinin kalan 3 maçı kazanmak olduğunu vurgulayan Çalımbay, şunları kaydetti:

"Sürekli basında çıkan, bize gelen konuşmalar, demeçler, verilen bazı röportajlar oluyor. Çok şey konuşuluyor. Bir daha söylüyoruz; önce bu seneyi bir düşünmek gerekiyor, bu sezon oyunculara sahip çıkmak gerekiyor. Kalan 3 maçı da iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bence seneyle ilgili şeyleri kapatıp sadece 3 maça odaklanabilirsek bütün camia olarak ve futbolcu arkadaşlarımıza destek verirsek bizim için mükemmel şeyler olabilir. Hiçbir maç kolay kazanılmıyor. Bunun için taraftarın desteği eskisi gibi olmalı. Yoksa hedefiniz elinizden gider."

"Herkesin takıma sahip çıkması gerekiyor"

Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor'da futbolcuların kafalarının karışık olduğunu, 2-3 haftadan beri de kafalarında soru işaretleri olduğunu kaydederek, şunları aktardı:

"Basında çıkan haberlerden futbolcular kesinlikle etkileniyor. Geçen hafta ben rica ettim ve başkan geldi, oyuncularla çok güzel bir konuşma yaptı. Tekrar konuşmalar başlayınca yine aynı şeye dönmek gibi bir şey oluyor. Ricam, tek düşüncemiz kalan 3 maç. Önümüzdeki yılla, benimle ve arkadaşlarımızla ilgili hiç konuşmamamız gerekiyor. Sadece bu maça arkadaşları motive edip onları sahiplenmek, takımı sahiplenmek gerekiyor. Yoksa çok sıkıntılar yaşayacağız. Bu sıkıntıları yaşayanların başında ben geliyorum. Çünkü hem oyuncuları motive etmek hem kendinle ilgili konulara cevap vermek zorunda kalıyorsun hem de arkadaşların çok etkilendiğini görüyorsun. Onun için herkesin takıma sahip çıkması gerekiyor."

"Burak'a kimsenin bir şey söyleme hakkı yok"

Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz'ın Antalyaspor maçı sonrası açıklamalarının sorulması üzerine, golcü futbolcunun inanılmaz şekilde fedakarlık yaptığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir kere Burak tam net şekilde, sağlam bir şekilde oynasaydı biz bambaşka olurduk. Onun için Burak'a kimsenin bir şey söyleme hakkı yok bence. Burak hakikaten her şeyini verdi, zaten sağlam olsaydı gol krallığını da yüzde 100 alıp gitmişti. Biz onun ne sıkıntılarla oynadığını biliyoruz. Oynamadığı maçlarda çok sıkıntı yaşadık. Demek değildir ki Rodallega ya da N'Doye çok iyi değil ya da onlardan istediğimiz şeyi alamıyoruz. Oynadığı maç ve attığı gol sayısına bakın. Burada Burak konuşulacağına ona sahip çıkılması gerekiyor. 'Futbolcuların sıkıntısı var.' diyorum. Burak 'Benim gelmem nasıl doğruysa gitmem de doğru olabilir.' diyor. Bu doğru mu, yanlış mı bilmiyorum ama Burak'ı buraya getirmek doğru değil. Bunların önünü kesmek gerekiyor."