Trabzonspor-Metalist Kharkiv maçına doğru

Trabzonspor-Metalist Kharkiv maçına doğru

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal:

TRABZON (AA) - UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. maçında yarın sahasında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı ile karşılaşacak Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, "Savaşacağımız, mücadele edeceğimiz 3 ana hattın, bugün bence çok önemli birinde yarışacağız. Bence avantajlıyız" dedi.

Yanal, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, kaleci Fatih Öztürk'le basın toplantısı düzenleyerek maça ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray maçı sonrasında yaptığı basın toplantısındaki önemli başlıklardan birinin "birlikte yürüme gereği" olduğunu belirten Yanal, bunun altını tekrar çizmek istediğini söyledi.

Trabzonspor'un Türkiye'de bir marka olduğunu ve bunun alt yapısının olduğunu ifade eden Yanal, "Bu alt yapı çok uzun zamandır istediği sonucu alamadı. Bu sonucu almak için birlikte yürümeye ihtiyaç var. Bu, bizi güçlü kılacaktır. Bu gücü önce oluşturmamız gerekir" diye konuştu.

Yanal, daha önce de bordo-mavili kulüpte görev yaptığını dile getirerek,  "Bu dönemin içinde bir kadro oluştu, bu kadro daha sonra en iyi görevini yaptı. Sonrasını tartışmak istemiyorum. Tekrar genç, umudu olan herkesin umutlandığı bir kadro daha oluşmuş durumda. Bu kadronun yola devam etmesi adına birlikte hareket etmek gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka dinamikler değişecektir, ihtiyaçlar olduğunda gidenler veya gelenler olacaktır ama bir nüve söz konusudur. Trabzonspor, hedeflediği nokta adına bu kadroyu devam ettirecektir" ifadelerini kullandı.

-"Bence avantajlıyız"

Trabzonspor'un lig, Avrupa ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 ayrı hedefinin olduğunu vurgulayan Yanal, şöyle devam etti:

"Savaşacağımız, mücadele edeceğimiz 3 ana hattın, bugün bence çok önemli birinde yarışacağız. Bence avantajlıyız.  Her rakip bizim için önemli, asla küçümsemiyoruz. Rakibiniz sizinle aynı kategoride maç yapıyorsa  güçlüsü, kuvvetlisi, zayıfı yoktur. Oynayacağımız maçın sonucunda alacağımız 3 puan bizi bir sonraki tura getirecektir. Amacımız turu geçmek, bu gruptan çıkmak. Ondan sonra Türkiye'ye puanlar kazandırıp Trabzonspor'u gitmesi gereken yere getirip kendi CV'mize bekraundumuza kalite katmak olacaktır. Bunu başarabilecek bir takıma sahibiz."

-"Keyif vermek istiyoruz"

Yanal, Galatasaray maçı sonrası elde ettikleri güzel referans sonrasında kendilerine destek olan taraftarlara güzel bir futbol akşamı yaşatmak istediklerini belirtti.

Tüm taraftarları karşılaşmaya davet eden Yanal, taraftarların, herkese keyif veren, 90 dakika sahada mücadele etmeye, onu skora yansıtmaya çalışan ve bunu tribünde herkese hissettiren bir takımı  karşılamalarını beklediklerini söylerdi.

Yanal, bunun kendileri için önemli referans noktası olacağını dile getirerek, "Rakibimizi iyi oyunla mücadeleyle Trabzonspor taraftarının beklentisi doğrultusunda coşkulu oyunla karşılayıp sonuç alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Hazır, iyi bir takımımız var.  Oyuncularımız çok iştahlı, istekli. Hepsinin ayrı ayrı kaliteleri var. Acemi, deneyimli genç oyuncularımız var. Hepsiyle birlikte 5 Ocak'a kadar olan birinci yarı,  daha doğrusu ilk nefes alma dönemine kadar bütün maçlarımıza  kazanma parolasıyla çıkacağız" diye konuştu.

- "Bize her yer Trabzon"

Trabzonspor'un her maçı kazanmak için oynayacağını vurgulayan Yanal, "Bugün 'bize her Trabzon' diye efsane slogan var. Bizim için dünya yüzeyinde her yer Trabzon olmalı. Her gittiğimiz yeri Trabzon yapmak için oynayacağız" dedi.

Yanal, devre arası transferi düşüncesine ilişkin de bu konuda en ufak değerlendirmesinin olmadığını ifade etti.

"Bu oyuncu yaramıyor, bu oyuncuyu tutacağım" gibi bir düşüncesinin olmadığını anlatan Yanal, bunun için kendisine birkaç haftalık süreç gerektiğini kaydetti.

Yanal, oyuncularla çalışıp, onları  daha iyi anlaması gerektiğine işaret ederek, "Devre arası transferleri çok zor.  Belki buna ihtiyaç kalmayacak. Ekonomik olarak takımların durumları belli. Takımı tanıdıkça daha düzgün değerlendirmeler yapacağımı düşünüyorum. Yine de ocak ayını bir nefes olarak düşünüyorum çünkü yapabileceğiniz her türlü hamle orada mevcut. Oraya kazasız gittiğinizde çok daha eliniz güçlü değerlendirmeler yaptığınız bir ay geliyor. Biz de o noktaya kadar çok iyi gitmeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı.

- "Türk futbolu şu anda ciddi kaos içinde"

Teknik direktör Yanal, bir gazetecinin, "Türk futbolunda yaşanan sorunların nedeni nedir ya da bunu 3 Temmuz sürecine mi bağlamak gerekiyor" şeklindeki sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Türk futbolu şu anda ciddi kaos içinde. Kulüplerin ciddi borcu var. Bugün büyük bir kulübümüzün basket takımında problemler yaşandı. Oyuncularla ilgili söylemler birçok dedikodular geliyor. Diğer taraftan istifalar söz konusu ama  bu sadece 3 Temmuz için değil. Ben 3 Temmuz'u çok  farklı bir noktaya koyuyorum. Onun öncesinde başlayan 1990'lı yıllarda yayın gelirleriyle özelleşip dernekler yasası üzerinden futbolu yönetmeye çalıştığımızdan itibaren bence büyük problemler başladı.

Bence bundan sonra daha fazla dip yapmayız. Her türlü spor adamının katıldığı çalıştaylar yapılmalı. Bence sadece Türk futbolunun değil Türk sporunun ciddi anlamda masaya yatırılma  zamanı gelmiştir. Çok radikal kararlarla futbolu değil tüm spor branşlarını bir düze çıkarmak gerekir."

Yanal, Galatasaray maçında sakatlanan Gineli oyuncu Contant'la ilgili yarın kontrolleri sonrası daha net karar verebileceklerini anlatarak, büyük olasılıkla bu oyuncunun yarın ki karşılaşmada görev alamayacağını belirtti.

- Kaleci Fatih Öztürk'ün açıklamaları

Trabzonspor’un kalecisi Fatih Öztürk de Galatasaray maçındaki galibiyetlerine vurgu yaparak, "Yeni bir nefes, yeni bir heyecan, güzel bir başlangıç oldu. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Bunu yapmak için de büyük bir kapasiteye sahibiz. Umarım bizi havalimanında karşılayan insanlar, yarın da bizi yalnız bırakmazlar. El ele bu tür başarıların devamını getirebiliriz” dedi.

Öztürk, Onur’un ardından görev alması ve performansına yönelik yapılan eleştirilere de değinerek, insanların Onur gibi kaliteli kalecinin ardından yüksek bir beklentiye sahip olduklarını dile getirdi.

Bu beklentinin hemen karşılanmasının istendiğini belirten Öztürk, "Ben de aynı şekilde beklentiye çabuk karşılık vermek istediğimden arada bir dengesizlik oluştu. Belki de tam anlamıyla istedikleri kadar mutlu edemedim insanları. Gol yememek görevim zaten ve son Galatasaray maçında bunu da layıkıyla başardım. Belki de teknik heyetin bana verdiği rahatlıkla gelen bir şeydir bu. Umarım bu şekilde devam eder" diye konuştu.

Fatih Öztürk, “Ersun hocanın gelişinden sonra takımdaki hava nasıl değişti?” şeklindeki soruya da "Skor belki ne kadar mutlu olduğumuzu, ne kadar fazla savaşmak istediğimizi belli ediyordur. Bundan önceki hocamızla da savaşmak istedik ama bazı noktalarda belki sıkıntı çektik. Çok fazla bir şey söylemek de benim haddime değil bu noktada" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı