Trabzonlu Ressam Yıldıray Yıldırım depremde kaybettiği yakınları için kütüphane yaptırdı

Trabzonlu Ressam Yıldıray Yıldırım depremde kaybettiği yakınları için kütüphane yaptırdı

Yıldıray Yıldırım, resimlerini satarak depremde kaybettiği ablası ve eniştesinin anısını yaşatıyor.

Trabzon'un yetenekli ressamı Yıldıray Yıldırım, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin acısını yaşadıktan sonra, öğretmen ablası Aynur Yıldırım Barık ve eniştesi Doğan Barık'ın anısını yaşatmak için özel bir amaçla çalışmaya başladı. Yıldırım, tarihi yağlı boya tabloları yaparak bu eserlerini satarak gelir elde etti ve bu gelirle Trabzon'un Arsin ilçesinde bulunan bir okula kütüphane inşa etti.

esim1.jpg

44 yaşındaki Yıldırım, ortaokul mezunu olmasına rağmen yetenekleriyle ünlü ressamlara taş çıkaran eserler üretiyor. Uzun yıllardır özellikle Trabzon'un tarihini ve kültürel mirasını anlatan resimler çizen Yıldırım, Trabzon Valiliği'nin hizmet verdiği tarihi bir binanın dış cephesi, koridorları, makam odası ve bekleme salonunun dekorasyonunda şehrin geçmiş yıllarına ait fotoğrafları ustalıkla resmetti.

Yıldırım, resimlerini satarak elde ettiği gelirleri, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde kaybettiği ablası Aynur Yıldırım Barık ve eniştesi Doğan Barık anısına kütüphane inşası için kullanıyor. Arsin ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'na bu gelirlerle bir kütüphane yaptıran Yıldırım, şimdi başka bir okula daha kütüphane yapma planları yapıyor.

resim2.jpg

Oluşturduğu kütüphaneler, farklı illerden gelen kitapları öğrencilerle buluşturarak bilgiye erişimi artırıyor. Bu özel kütaphanelere ise "6 Şubat Osmaniye Deprem Şehitleri Baş Öğretmen Aynur Yıldırım Barık, Doğan Barık Kütüphanesi" adı verildi.

Ablası ve eniştesinin öğretmen olduğunu belirten Yıldırım, aynı zamanda kendi eğitimini kendi kendine geliştirmiş bir ressam olduğunu vurguladı. Yıldırım'ın eserleri, hem kültürel mirasın korunmasına katkı sağlıyor hem de ablası ve eniştesinin adını yaşatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.