Trabzon'dan Suriye halkına yardım

Trabzon'dan Suriye halkına yardım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneğinin organizasyonuyla toplanan 3 tır dolusu temel gıda ve ihtiyaç malzemesi bölgeye gönderildi- Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:"Katkıda bulunan herkesin, bütün İslam ümmetinin ve insan

TRABZON (AA) - Trabzon'da düzenlenen kampanya kapsamında toplanan 3 tır dolusu yardım malzemesi Suriye'ye yollandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneğince başlatılan kampanya kapsamında, hayırsever vatandaşların da desteğiyle 3 tır temel gıda ve ihtiyaç malzemesi toplandı.

Toplanan malzemeler, Ortahisar ilçesine bağlı Pazarkapı Mahallesi'nde düzenlenen törenle, Suriyelilere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'dan Suriye halkına destek için çeşitli ihtiyaç malzemeleri toplandığını söyledi.

Kampanyaya her kesimin destek verdiğine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Hayrat Vakfımızın büyük gayretleriyle, diğer sivil toplum örgütlerimizin katılımlarıyla ve Trabzon Büyükşehir Belediyemizin de organizasyonuyla bugün 1433, 1434 ve 1435'inci tırımızı gıda, bakım ve destek için buradan yola koyuyoruz. Orada sıkıntı içinde olan insanlarımıza, ümmetimizin mensuplarının tümüne, silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına, emniyet güçlerimizin hepsine dualarımızla gönülden desteklerimizi takdim ediyoruz. Katkıda bulunan herkesin, bütün İslam ümmetinin ve insanlığın barışa, kardeşliğe ulaşmasını temenni ettiğimi de bu vesileyle ilan ediyorum."

- "İnşallah o mazlum halk rahata, huzura erer"

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Fahrettin Köroğlu da yapılan yardımın önemine işaret ederek, "Mazlum, mağdur ve Müslüman kardeşlerimizin bir nebze de olsun yaralarını sarmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradan 3 tır dolusu yardım gönderiyoruz. Biz devletimizin kıymetini bilmeliyiz, mağdurlara el açmalıyız. İnşallah o mazlum halk rahata, huzura erer ve bu sıkıntıları biter." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :