Trabzon'daki Tünel Akvaryum Projesi

Trabzon'daki Tünel Akvaryum Projesi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç:"Türkiye'de ilk defa yer altında bir akvaryum yapılacak. Zağnos ve Tabakhane vadilerini, 180 metre uzunluğunda bir tünelle yer altından birleştireceğiz"- "Vatandaşlarımızla her türlü deniz canlısını buluşturacağız ve deniz

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kentteki Tünel Akvaryum Projesi ile Türkiye'de ilk defa yer altında bir akvaryum yapılacağını bildirdi.

Genç, yazılı açıklamasında, Tünel Akvaryum Projesi'nin tünel açma kısmının ihalesini 9 Şubat'ta gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, projeyi çok önemsediklerini vurguladı.

Deniz şehri Trabzon'da, deniz canlılarıyla ilgili bir akvaryumun bulunmadığına dikkati çeken Genç, şöyle devam etti:

"İnşallah bu büyük eksikliği gidermiş olacağız. Projemizle ilgili Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan onay çıktı. TOKİ, projenin giriş ve çıkış kısımlarının yapılacağı alanları, daha önce belediyemize tahsis etmişti. Projemiz hayata geçtiğinde, sadece Ortahisar için değil, Trabzon için de simge bir proje olacak. Proje, bölge illeri arasında da bir farklılık yaratacak. Türkiye'de ilk defa yer altında bir akvaryum yapılacak. Zağnos ve Tabakhane vadilerini, 180 metre uzunluğunda bir tünelle yer altından birleştireceğiz. Bu projeyle ayrı bir çekim ve cazibe merkezi oluşturacağız. Şehre gelen ziyaretçinin bu şehirde kalmasını, yaşamasını, şehir içine girmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızla her türlü deniz canlısını buluşturacağız ve deniz canlılarıyla ilgili insanlarımızda bilinç ve farkındalık oluşturacağız."


- "Trabzon'da en çok ziyaret edilen yer olacak"

Mağmat Boğazı Projesi ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Genç, bu projeyi de doğayla bütünleşen ama doğaya zarar vermeyen, insanları tabiatla buluşturmayı amaç edinen bir proje olarak tasarladıklarını kaydetti.

Genç, projenin 600 dönümlük alanı kapsadığına dikkati çekerek, turizm çeşitliliğini artırarak, turistlerin şehirde daha çok zaman geçirmesini ve daha çok para harcamasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Projenin yapılacağı alanda konut yapılaşmasının olmayacağını belirten Genç, "Sadece gezi alanları, spor tesisleri, seyir terası, yürüyüş yolları, parkurlar, piknik ve sosyal donatı alanları olacak. Yöre halkının, tarım ve hayvancılık ürünlerini satabileceği mekanlar olacak. Böylece burada bir ekonomik değer yaratmış olacağız. Belki de Trabzon'da en çok gidilen, en çok ziyaret edilen bir yer olacak." ifadelerini kullandı.


- "Ortahisar'ı daha yeşil bir alan haline getirmeyi amaçladık"

Genç, kente kazandırdıkları Ekopark'ın da yaz kış vatandaşların uğrak mekanları arasında yer aldığına işaret ederek, burada her yaş grubuna hitap edebilecek ünitelerin bulunduğunu anlattı.

Çocukların, Ekopark'ta çevreyi, toprağı ve bitkileri tanıma fırsatı bulduğunu aktaran Genç, şunları kaydetti:

"Yalın ayak gezilen bir yürüyüş yolu var. Yaşlılarımızın da burada rahatlıkla dinlenebileceği ve sohbet edebileceği ahşap oturma kulübeleri bulunuyor. Uzun boylu çam ağaçları arasında kafanızı dinlendirebileceğiniz orman havasında bir alan. Diğer yandan gençlerimiz için de bir buluşma noktası ve keyifle zamanlarını geçirebilecekleri bir yer olma özelliğine sahip. Parkımızın içinde yürüyüş yolları, havuz, ahşap oturma yerleri, büfeler, kamelyalar ve bir serender yaptık. Ekopark tema olarak da alışılagelmişin dışında çok farklı bir yer oldu. Ortahisar'ı daha yeşil bir alan haline getirmeyi amaçladık."

Ahmet Metin Genç, tarihi Kemaraltı Çarşısı'nın da eski dokusuna uygun yeniden yapılandırıldığını ifade etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :