Trabzon'daki FETÖ davası

Trabzon'daki FETÖ davası

FETÖ'nün önde gelen isimlerinden olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Hancı'nın yargılanmasına devam edildi

TRABZON (AA) - Trabzon'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) önde gelen isimlerinden biri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Davut Hancı'nın yargılandığı davanın ikinci duruşması gerçekleştirildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Kocaeli 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Davut Hancı Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada, Başbakanlık adına hazine vekili olarak avukat Şaziye Beşli, Hancı'nın Kanada vatandaşlığının da bulunması nedeniyle Kanada Büyükelçiliği İkinci Sekreteri ve İkinci Konsolos Gillian Shimmons ve tercümanı, sanık müdafi Müzeyyen Yılmaz ile sanığın yakınları hazır bulundu.

Başbakanlığın davaya katılma taleplerini ileten avukat Beşli, sanık ile avukatının savunmalarını kabul etmediklerini, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, Hancı'nın cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı beyanında, hazine vekilinin katılma talebinin kabulüne, tanıkların dinlenmesi için gerekli işlemlerin yapılmasına, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosya kapsamındaki mevcut delil durumu, katalog suçlardan olması, delillerin henüz tamamıyla toplanmamış olması gerekçeleriyle sanığın tahliye talebinin reddine, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Tutuklu sanık Hancı ise Başbakanlığın davaya katılma talebine diyeceğinin olmadığını belirterek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyip tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :