Trabzon'da müzik ve dans konuşulacak

Trabzon'da müzik ve dans konuşulacak

KTÜ Devlet Konservatuvarınca düzenlenen "2. Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmaları Sempozyumu", 9 ülkeden yaklaşık 100 akademisyen ve sanatçının katılımıyla 18-22 Ekim'de gerçekleştirilecek- KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Akat: "Sempozyumun

TRABZON (AA) - Trabzon'da organize edilecek "2. Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmaları Sempozyumu"na, 9 ülkeden yaklaşık 100 akademisyen ve sanatçı katılacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akat, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde 18-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumun ana başlığının, "Bellek ve Kültürel Miras" olduğunu söyledi.

Sempozyum ile bilim insanları arasında fikir paylaşımını sağlayarak farklı disiplinlerden, geleneklerden veya ülkelerden araştırmacılar arasında iletişim köprüsü kurarak disiplinler arası çalışmaları mümkün kılmayı amaçladıklarını belirten Akat, "2012 yılında ilkini düzenlediğimiz, 'müzik ve kültürel doku' başlıklı Müzik Araştırmaları Sempozyumu'na Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden müzik, sosyal bilimler ve ilgili disiplinlerden akademisyenler ve müzisyenler katıldı. Bu defa içeriği genişleterek sempozyumu müzik ve dans araştırmaları kapsamında ele alacağız." dedi.

Akat, toplumların analizinde en etkili araçlardan olan müzik ve dansın, kültürel kimliğin inşasında ve aktarımında önemli ifade biçimleri olduğunu vurgulayarak, "Bu düşünceden hareketle sempozyumun başlığını 'bellek ve kültürel miras' olarak belirledik. Bu bağlamda sempozyumun ana konusu olan 'bellek ve kültürel miras'ın müzik ve dans ile ilişkisinin tüm toplumsal ve kültürel yapılar içinde, bilim insanları tarafından tartışılması ve değerlendirilmesi sempozyumun temel hedefini oluşturmaktadır." diye konuştu.

Sempozyuma 9 farklı ülkeden yaklaşık 100 akademisyen ve sanatçının katılacağını da vurgulayan Akat, sempozyum kapsamında, Karadeniz Bölgesi müzik ve dans kültürüne katılacak akademisyenlere, konser de organize edileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Akat, Trabzon'da ilk olarak gerçekleştirilen etkinliklerin devamını getirebilmeyi de amaçladıklarını dile getirerek, bu nedenle kentin temel ihtiyaçları giderilmiş olan bir konservatuvar binasına da acilen ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Etkinliğin faydalı olacağına inandıklarını da işaret eden Akat, "Karadeniz Bölgesi müzik kültürüne ilişkin tespitlerin yapılması, bölge müzik kültürünün korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması konusundaki farklı görüşlerin ortaya çıkarılması açısından faydalı olacağına inandığımız etkinliğimize tüm Trabzon halkını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :