Trabzon'da kültür sanat

Trabzon'da kültür sanat

TDT, sezonun ilk oyunu "Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye"yi sahnelemeyi sürdürüyor- Tiyatrokare'nin müzikal oyunu "Fosforlu", Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak

TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), sezonun ilk oyunu "Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye"yi sahnelemeye devam ediyor.

Savaş Dinçel'in yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, TDT sanatçılarından Ceyhun Gen ile Ankara Devlet Tiyatrosundan Sevgi Tanrıverdi ve Bilal Hüseyinoğlu rol alıyor.

Dekoru Hasan Yavuz, ışık tasarımı Yüksel Aymaz, müzikleri Çağrı Beklen'e ait oyunda, Shakespeare'in doğduğu evde müze bekçiliği yapan eski bir aktörün, yazardan intikam almaya çalışması konu ediliyor.

Oyun, bugün, yarın ve 15 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

- "Fosforlu" müzikali

Tiyatrokare'nin müzikal oyunu "Fosforlu", Ayça Varlıer'in yorumuyla sahnelenecek.

Müzikal, Suat Derviş'in "Fosforlu Cevriye" romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlandı.

Eski İstanbul'un Galata semtinde yaşanan bir aşk öyküsünü anlatan müzikali, Serkan Üstüner yönetiyor. Oyunda Varlıer'in yanı sıra Fatih Dönmez, Pınar Yıldırım, Mert Canim, Cem Güler ve Ece Duran rol alıyor.

Oyun, yarın saat 20.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulacak.

- Karma sergi

Trabzon Sanatevince organize edilen "8. Uluslararası Sanat Günleri" etkinlikleri kapsamında, Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan karma sergi, 15 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Sergide, İran İslam Cumhuriyeti'nden ressam Sadegh Emadzadeh, fotoğraf sanatçısı Seyedeh Somayeh Azarnıyour ile Rusya'dan ressam Ramazan Khuazhev'in fotoğraf, resim, ahşap ve seramik dekoratif el sanatları eserleri yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :