Trabzon'da kültür sanat

Trabzon'da kültür sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu "Leblebici Horhor"u sahneleyecek

TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Leblebici Horhor" adlı oyunu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Takfor Nalyan'ın yazdığı, Münir Canal'ın yönettiği oyunda, Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçıları Uğur Keleş, Emre Ön, Ceyhun Gen, Mert Hürol, Banu Manioğlu, Fatma Kum Ertekin ve Didem Özkavukçu Aygün'e, mezun sanatçılar Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Mahir Elvan, Selin Poyraz, Elvan Tubikoğlu, Gülendam Rümeysa Sağlam, Ogün Kılıç, Efecan Baştürk ve Erkan Akçelik eşlik ediyor.

Oyunda İsmet Yanıkoğlu, Aykut Güner, Şeydanur Yılmaz, Yaman Tabakoğlu, Merve Demeli ve Dilek Tunç da rol alırken, orkestra Emin Serdar Kurutçu, Özdeğer Bilgen, Alican Pelit, Halil İbrahim Topsakal, Serkan Ecevit Tarım, İdris Yılmaz ve Ahmet Birkan Şentürk'ten oluşuyor.

Dramaturgu Tolga Güven olan ve dekor tasarımı Güven Öktem, kostüm tasarımı Sevgi Türkay, ışık tasarımı Nihat Bahar, müziği Kemal Günüç ve dansı Nurdan Sinkil tarafından hazırlanan oyunun yönetmen yardımcısı koltuğunda Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş oturuyor.

Oyun, bugün, yarın ve 14 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

- Resim Sergisi

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği tarafından Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde, "Karadeniz'in Renkleri" adlı resim sergisi açılacak.

Serginin açılışı, 16 Nisan Pazartesi günü saat 17.30'da gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :