Trabzon'da Galatasaray galibiyeti mutluluğu

Trabzon'da Galatasaray galibiyeti mutluluğu

- Karşılaşmanın ardından kentte büyük sevinç yaşanırken, yerel basın da Trabzonspor'un mücadelesini ve galibiyetini övgü dolu ifadelerle sayfalarına taşıdı


TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapamayan ancak dün deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yenen Trabzonspor'da taraftarlar, maçın ardından büyük sevinç yaşarken, yerel basın da galibiyeti övgü dolu ifadelerle sayfalarına taşıdı.

Galatasaray'ı karşılaşmanın 17. dakikasında Dame N'Doye'un attığı golle 1-0 mağlup ederek 202 gün sonra dış sahada 3 puan elde eden bordo-mavili takımın taraftarları, müsabakanın bitiş düdüğünün ardından sokaklara çıkarak kent merkezindeki Atatürk Alanı'nda toplanıp galibiyeti horon ve kolbastı oynayarak kutladı.

Taraftarlar, maçın ardından gece yarısı şehre dönen bordo-mavili oyuncuları havalimanında tezahüratlar eşliğinde karşıladı. Futbolcuları omuzlarına alan taraftarlar, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve teknik direktör Ersun Yanal'ı tebrik etti.


- Yerel basın da mutlu


Trabzon'da yayımlanan yerel gazeteler, bordo-mavili takımın mücadelesini ve aldığı galibiyeti övgü dolu ifadelerle okuyucularına aktardı.

Karadeniz'de İlkhaber gazetesi, "Direniş, yeniden diriliş", "Aslanlar gibi mücadele ettik, Arena'yı fethettik", Taka gazetesi, "Her zafer yeni bir doğuştur" başlıklarına yer verdi.

Günebakış gazetesi, "Aslan yürekli Trabzon, Fırtına koptu!" başlığını kullanırken, "Namağlup Galatasaray'ı Arena'da dize getirdik" ifadelerine yer verdi. Kuzey Ekspres gazetesi, "Dünya varmış, Trabzonspor Galatasaray'a arenayı dar etti, geçen yılın da hesabını kesti" ifadelerini kullandı.

Karadeniz gazetesi, "Ne oldi renginiz soldi", "Geçen sezon 7 kişi kaldığımızda 'oley' çektiler, dün akşam da 'Trabzon kümeye' tezahüratlarıyla dalga geçtiler. Galatasaray taraftarına ise en güzel cevabı attığı golle Dame N'Doye verdi" ifadelerini sayfalarına taşıdı.

Sonnokta gazetesi "Cim-Bom Boom", Trabzon'un Sesi gazetesi ise "Aslan'ın gözü Bitnel'i aradı" yorumunda bulundu.


- İlkleri başardı


Trabzonspor, Galatasaray galibiyetiyle bu sezon birçok ilki de gerçekleştirdi.

Bordo-mavililer, Galatasaray karşısında bu sezon deplasmandaki ilk golünü attı ve ilk puanını elde etti.

Geçen yıl aralık ayında Muharrem Usta başkanlığında göreve gelen bordo-mavili kulübün yönetim kurulu da ilk kez 'Üç büyükler' karşısında bir maçta 3 puan sevinci yaşadı. Karadeniz ekibi, Usta döneminde sahasında Beşiktaş'a 2-0, Fenerbahçe'ye hükmen 4-0, Galatasaray'a ise deplasmanda 2-1 kaybetmişti.

Trabzonspor'da galibiyeti getiren isim olan Dame N'Doye, bordo-mavili formayla ilk lig golünü attı. N'Doye, bu sezon Karadeniz ekibinde 8. hafta sonunda forvet oyuncuları adına gol atan ilk isim oldu.

Karadeniz ekibi ayrıca, bu sezon deplasmanda ilk kez gol yemeden bir maçı tamamladı. Trabzonspor, daha önceki dış saha maçlarında Gaziantepspor'a 1-0, Aytemiz Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a da 4-0 yenilmişti.

Bordo-mavililer, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde bu sezon 'Üç büyükler' karşısında oynadığı ilk maçtan da galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi.


- Örem'den tebrik


Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Asım Örem, maça ilişkin sosyal medya hesabı twitter'dan yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Örem, deplasman yasağının kalkmasının ardından İstanbul'da bordo-mavili takımı destekleyen taraftarlara teşekkür ederek, "Bu 3 puan, ligdeki çıkışımızda büyük moral ve motivasyon sağlayacaktır. Teknik ekibimizi ve tüm futbolcularımızı verdikleri olağanüstü mücadele ve aldıkları 3 puan için tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Galibiyete yaptığı kurtarışlarla katkı sağlayan kaleci Onur Recep Kıvrak'ın performansına ilişkin de Örem, "İşte Onur bu, teşekkürler kaptan." yorumunu yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :