Trabzon Havalimanı'nda uçağın pistten çıkması

Trabzon Havalimanı'nda uçağın pistten çıkması

Pistten çıkan Ankara-Trabzon seferini yapan uçaktaki yolcuların valizleriyle ilgili teslimat işlemleri devam ediyor- Trabzon Havalimanı Mülki İdare Amiri Hatipoğlu:- "Müracaatlar doğrultusunda valizlerin teslimatı sorunsuz şekilde devam ediyor. Hasar göre

TRABZON (AA) - Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkan Ankara-Trabzon seferini yapan uçaktaki yolcuların valizleriyle ilgili teslimat işlemleri devam ediyor.

Trabzon Havalimanı Mülki İdare Amiri Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçaktaki valizlerin iadesiyle ilgili çalışmaların dün sabah itibarıyla başladığını söyledi.

Valizlerin kimlere ait olduğunun tespit edildiğini belirten Hatipoğlu, konuyla ilgili firma tarafından yolcuların bilgilendirildiğini ve valizlerin teslimat işlemlerinin de başladığını anlattı.

Hatipoğlu, il dışındaki yolcuların valizleriyle ilgili de çalışma yapıldığı bilgisini vererek, firmanın bu yönde de yolcularla iletişime geçerek, gerekli çalışmaları yaptığını kaydetti.

Yolcuların valizlerini tutanak karşılığında teslim aldıklarını anlatan Hatipoğlu, "Müracaatlar doğrultusunda valizlerin teslimatı sorunsuz şekilde devam ediyor. Hasar gören valizlerle ilgili de gereken yapılacak. Bu yönde de uçak firması tespitlerini yaptı." dedi.

- "Gerçekten kötü bir an yaşadık"

Valizini almaya gelen yolculardan Utkan Sivrikaya, valizini kontrol ederek, form karşılığında teslim aldığını söyledi.

Ankara'dan Trabzon'a sürekli gidip geldiğini, böyle bir olayı atlattıkları için mutlu olduğunu dile getiren Sivrikaya, olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Piste hızlı girdiğimizi hissettim. Sonra tekerden sesler gelmeye başladı ve uçak sarsıldı. Bir süre sonra eğik bir şekilde durduğumuzu hissettim ama nerede olduğumuzun farkında değildik, toprağın üzerindeydik. Bu sırada 'Panik yapmayın.' anonsu yapıldı. Mazot kokusu vardı, ekipler müdahale etti ve dışarıdan köpükler gelmeye başladı. İnsanlar panik oldu. Uçağın içinde biraz kargaşa oldu ve bizi arka kapıdan tahliye ettiler.

Korktuk ama dışarıya çıkınca rahatladım. Gerçekten kötü bir an yaşadık."

Öte yandan, uçakla ilgili teknik incelemeler de sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :