Toyota Avrupa’da 10 milyonuncu aracını üretti

Toyota Avrupa’da 10 milyonuncu aracını üretti

İSTANBUL (AA) - Toyota, Avrupa üretim faaliyetleri kapsamında 10 milyon toplam üretimle yeni bir noktaya ulaştığını duyurdu.Toyota açıklamasına göre,...

İSTANBUL (AA) - Toyota, Avrupa üretim faaliyetleri kapsamında 10 milyon toplam üretimle yeni bir noktaya ulaştığını duyurdu.
Toyota açıklamasına göre, şirketin Avrupa üretim faaliyetleri, 10 milyon toplam üretimle yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Şirketin Türkiye, İngiltere, Fransa, Polonya, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz’deki fabrikaları, 6 otomobil ve 3 motor güç ünitesi üretimini gerçekleştiriyor.
Halen Avrupa’daki 6 otomobil üretim tesisinde Corolla, Verso, Auris, Auris Touring Sports, Yaris, Avensis ve Camry modelleri üreten şirket, bu model skalasına 2016 yılının ağustos ayında Rusya’da üretilmeye başlanacak olan RAV4 ve yıl sonunda Sakarya’daki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de seri üretimine geçilecek olan C-HR da eklenecek.
Toyota Avrupa’nın bu önemli dönüm noktasının, Brüksel’deki Genel Müdürlük binasında, tüm üretim tesislerinin çalışanları adına her fabrikadan temsilcilerin katılımıyla kutlandığı bildirildi. Sembolik olarak Avrupa’da üretilen ilk araç Carina E ve en yeni model Toyota C-HR’ın önünde gerçekleşen törene, Brüksel’deki çalışanların yanı sıra Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’yi temsilen gövde, boya ve montaj fabrikalarında üretim alanında görev yapan 3 çalışan da katıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Motor Avrupa Başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Dr. Johan van Zyl, “Bugün, Avrupa’daki binlerce çalışanımızla birlikte, üretimde eriştiğimiz 10 milyonuncu aracın heyecanını hissediyoruz. Gelecek 2 yıl içerisinde Avrupa’daki, üretimimizin yüzde 20 artacağını umuyoruz.” dedi.
Geçen yıl Toyota’nın Avrupa’daki toplam otomobil üretiminin 660 bin olduğu, Avrupa’da satılan araç sayısının ise 810 bin olarak gerçekleştiği bilgisinin yanı sıra 64 bin Lexus’un da satışının geçtiğimiz yıl içinde gerçekleştiği açıklandı.
Açıklamada, satılan tüm araçların yüzde 24’ünün hibrit modellerden oluştuğu ve Avrupa’da üretilen Toyota araçlarının yüzde 71’inin Avrupa’da satıldığı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :