Torunlarıyla görüşmek için internete merak saldı

Torunlarıyla görüşmek için internete merak saldı

Edirne'de kadınlara yönelik internet ve sosyal medya kullanımı kursuna katılan 68 yaşındaki Emine teyzenin azmi, herkese örnek oluyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de, torunlarıyla internet aracılığıyla görüşebilmek amacıyla kadınlara yönelik internet ve sosyal medya kullanımı kursuna katılan 68 yaşındaki Emine Bodur'un azmi, kursiyer kadınların da heyecan ve azmini artırıyor.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Habitat Derneği tarafından düzenlenen "İnternetle Hayat Kolay" projesi kapsamında daha önce internet kullanamayan ya da kullanmayı az bilen 20 kadına Edirne Kent Konseyi toplantı salonunda eğitim verilmeye başlandı.

Habitat Derneği Bilişim Projeleri Master Eğitmeni Ezgi Güler ve Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahide Ağaoğlu, kadınlara her alanda güçlü olunması gerektiğini ve internet kullanımının avantajlarını anlattı.

- Emine teyze artık torunlarıyla görüşebilecek

Kursu duyar duymaz torunlarıyla görüşebilmek amacıyla kursa kayıt olan, daha önce internet ve sosyal medya kullanımı olmayan 68 yaşındaki Bodur ise öğrenme arzusuyla göz dolduruyor.

"Zamana ayak uydurmak gerek" diyen Emine Bodur, evde bilgisayar ve internet bulunmasına rağmen kullanma ihtiyacı hissetmediğini ancak son yıllardaki gelişmelerin kendisini de teknolojiyi öğrenmeye ittiğini söyledi.

Torunlarıyla görüntülü konuşmak için kesinlikle internet ve sosyal medyayı kullanmayı öğreneceğini anlatan Bodur, "Evde bilgisayar ve internet var ama daha önce hiç kullanmadım. Öğrenmek için geldim. Hayatımızda her şey artık internete döküldü. Onun için öğrenmek istiyorum. Aynı zamanda torunlarımla internetten görüşmek ve konuşmak için de istiyorum." diye konuştu.

İnternet kullanmayı biraz bildiğini anlatan Şükran Dobranyalı da "İnterneti öğrenmek istiyoruz. Her şey artık internet üzerine olduğu için arzu ettik ve geldik. İnternette daha çok haberleri alıyoruz. Oyun oynuyoruz. Kafamızı dinlendiriyoruz. El ürünleri, yemek tarifleri, bunlara bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :