Toru: Sosyal ve kültürel çalışmalara önem vereceğiz

Toru: Sosyal ve kültürel çalışmalara önem vereceğiz

Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler açısı

 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatan "Beyaz Kız İle Cızbız" adlı tiyatro oyununu izledi. Konevi Kültür Merkezi'ndeki oyuna çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen tiyatroda 6 oyuncu rol aldı. Yönetmenliğini Alpay Aksum'un yaptığı oyunda, süt içme ve dengeli beslenmenin önemi, hamburger vb.  yiyeceklerle dengesiz beslenmenin zararları eğlenceli  ve güzel bir dil ile çocuklara anlatılıyor.

Başkan Toru, oyunu izledikten sonra yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Tiyatroda rol alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir oyun. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri adına önemli mesajlar içeriyor. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde yerel yönetimlere de önemli görevler düşüyor. Yavrularımızın ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olarak yetişmesi hepimizin geleceği demektir. İnşallah biz de bu dönem boyunca çocuklarımızın yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla sosyal ve kültürel çalışmalar ile sportif faaliyetlere önem vereceğiz."

meram-2-003.jpg