Ata'dan atama eleştirisi

Ata'dan atama eleştirisi

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata;” 2016–2017 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarıyılı sona erdi. Torpilli yapılan yönetici atamaları eğitimin kalitesini düşürmüştür”dedi.

 2016–2017 eğitim-öğretim yılının ilkyarı değerlenmesini yapan Ata; “Her eğitim-öğretim yılı başında eğitimin sorunlarını, eksiklerini tespit ediyor ve kamuoyuna duyuruyoruz. Ne yazık ki tüm uyarılarımıza rağmen her yıl yine benzer manzaralarla karşı karşıya kalıyoruz. Öğretmen açığı, ücretli öğretmen istihdamı, derslik açığı, okullarda alt yapı yetersizlikleri, araç-gereç ihtiyacı eğitimin öncelikli sorunlarındandır. Torpilli yapılan yönetici atamaları eğitimin kalitesini düşürmüştür. Siyasetin eli Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerindedir. Uygulanmayan mahkeme kararları ile hukuk iğdiş edilmiştir” diye belirtti.

“Sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımı ile alın teri, emek göz ardı edilmektedir” diyen Tanfer Ata, “Mülakat komisyonlarının sübjektif değerlendirmeleri ile haksızlık yapılmakta, torpil meşru zemine oturtulmakta, güvencesiz öğretmen profili oluşturulmakta, biat kültürü ön plana çıkarılmaktadır” şeklinde konuştu