Toroslar'da eriyen karlar arasında çiçekler açtı

Toroslar'da eriyen karlar arasında çiçekler açtı

KONYA (AA) - Toroslar'de eriyen karların arasında doğada kendiliğinden açmaya başlayan çiçekler güzel manzaraların ortaya çıkmasına neden oldu.Derebucak ilçesinde bulunan Kocadağ'ın yamaçlarından...

KONYA (AA) - Toroslar'de eriyen karların arasında doğada kendiliğinden açmaya başlayan çiçekler güzel manzaraların ortaya çıkmasına neden oldu.

Derebucak ilçesinde bulunan Kocadağ'ın yamaçlarından beyaz örtünün kalkmadığı alanlarda karların eridiği kesimlerde açan ilkbahar çiçekleri rengarenk görüntüleri ile görenleri adeta büyülüyor.

Endemik bitki çeşitliliği yönünden hayli zengin olduğu bilinen Derebucak ilçesinin yüksek rakımlı bölgelerinde, Mart ayının gelmesi ile beraber tabiatta kendini göstermeye başlayan çiçekler, doğaseverlerin de ilgisini çekiyor. Yörede yaşayanlar tarafından çeşitli amaçlar için de toplanabilen çiçeklere fotoğraf tutkunları ilgi gösteriyor.

Bölgeye gelen fotoğraf tutkunları doğada kendiliğinden açan ve kartpostallık gösteren çiçekleri fotoğrafayarak ölümsüzleştirmek için mesai yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :