Torku Şekerspor'da Hedef Fransa Bisiklet Turu'na Katılmak

Torku Şekerspor'da Hedef Fransa Bisiklet Turu'na Katılmak

Turun tek Türk takımı Torku Şekerspor'un menajeri Şafakçı:"İki yıl içinde Fransa Bisiklet Turu'na katılmayı hedefliyoruz"- "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndaki tek Türk takımı olmak reklamımız açısından iyi ama bundan çok da hoşnut değiliz. Keşke Türkiye

1. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tek Türk ve kıta takımı Torku Şekerspor'un menajeri Mehmet Şafakçı, iki yıl içinde Fransa Bisiklet Turu'na katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Şafakçı, yarın Alanya'da başlayacak yarışlar öncesinde AA muhabirine, Torku Şekerspor'un hedeflerini ve turu değerlendirdi.

Özellikle son 2 yılda çok büyük gelişim gösterdiklerini vurgulayan Şafakçı, "Turdaki tek Türk takımı olmak reklamımız açısından iyi ama bundan çok da hoşnut değiliz. Keşke Türkiye'den birkaç kıta takımı daha çıksa. Rekabetin artmasını istiyoruz. Büyük firmalar, yabancı ekiplere sponsor olmaktansa Türkiye'de yeni bir takım daha kursunlar" diye konuştu.

Şafakçı, Torku Şekerspor'un İspanya ve İtalya'daki yol bisikleti yarışlarında koşabilecek seviyeye ulaşmak adına önemli mesafe katettiğini belirterek, "Profesyonel takım lisansı almaya çalışıyoruz. Hatta iki yıl içinde Fransa Bisiklet Turu'na katılmayı hedefliyoruz. Eğer sponsorlarımız artarsa, çok rahat bir şekilde bunu başarabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Kürsüye çıkacağız"

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun son dönemde önemli bir marka haline geldiğine işaret eden Şafakçı, şöyle devam etti: "Torku Şekerspor, sadece Konya'nın değil, Türkiye'nin takımı. Bunun bilincindeyiz, sorumluluğunu da hissediyoruz. Bu yıl Lionel Marie ile çalışıyoruz. Dünyada popüler bir isim. En son Fas Turu'nu kazanan Polonyalı Tomasz Marczynski'yi de sporcu kadromuza dahil ettik. Moral ve mantalite anlamında geçmiş 4 yıla göre daha iyi hazırlandık. Kesin kürsüye çıkacağımızı düşünüyoruz."

"Dünyada bir ilki gerçekleştirdik"

Şafakçı, geçmişte doping konusunda bazı sıkıntılar yaşadıkları için artık daha dikkatli davrandıklarını dile getirdi. Dopingle mücadelede lider takım olmak adına önemli bir adım attıklarının altını çizen Şafakçı, "Kendimiz müracaat ederek biyolojik pasaport aldık. Dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Dünyada biyolojik pasaport alan tek kıta takımıyız. Ayrıca son 4 ayda 5 kez sporcularımızın kan testlerini yaptırdık. Bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz" diye konuştu. 

 

"Mantalitenin değişmesi lazım"

Türkiye'de bisiklet sporunun gelişmesi için neler yapılması gerektiğine değinen Şafakçı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öncelikle mantalite değişikliği sağlamamız ve bisiklet kültürünü topluma yerleştirmemiz gerekiyor. Ayrıca şehirlerimizde bisiklet yollarına önem verilmeli. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, en son basın turunda bu konuya değindi. Torku Şekerspor'u da örnek gösterdi. Bundan çok büyük mutluluk duyduk. Sağlık Bakanlığının da bu konuda ciddi bir projesi var. Bir milyon bisiklet dağıtılması hedefleniyor. Her eve bisiklet girsin istiyoruz."

Torku Şekerspor'un kadrosu

TUR 2015'in tek Türk ve kıta takımı Torku Şekerspor'un takım kadrosu şöyle:

Ahmet Örken, Sergiy Grachyn, Nazım Bakırcı, Tomasz Marczynski, Miraç Kal, Kevin Seeldraeyers, Ahmet Akdilek, Muhammed Atalay.

 

Kaynak:Haber Kaynağı