Torku Konyaspor Basketbol'dan Emniyet Müdürüne ziyaret

Torku Konyaspor Basketbol'dan Emniyet Müdürüne ziyaret

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başkanı Hakan Faydasıçok ve kurulu üyeleri, Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir´i ziyaret etti.

Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, hem Konya'da hem de ülke genelinde gençleri spora teşvik etmenin ne kadar önemli olduğuna değinerek, "Spor bizim için çok önemli ve değerli bir araç. Çocuklarımızın küçük yaşta kötü alışkanlıklara yakalanmasını önlemek adına bu aracı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Çağımızda gençlerimizi olumsuzluklardan korumak çok zorlaştı. Eğer ülke olarak suç oranlarını düşürmek istiyorsak ilçe ve illerimizdeki spor organizasyonlarına destek vermeli ve çocuklarımızı hem kontrol altına almalı hem de disiplinli, kurallara uyan, saygılı ve sağlıklı birer yurttaş kazanmalıyız" dedi.  

Başkan Hakan Faydasıçok ise Konya'daki idari yönetimlerden aldıkları destek ile ilerlediklerini belirterek "Günümüzde teknolojinin geldiği boyut ile gençlerimizi bilgisayarlarından ve telefonlarından ayırmak gerçekten zor. Sizin de belirttiğiniz gibi sporu bu anlamda çok iyi kullanmalıyız. Kulüp olarak bu yıl başlattığımız yeni yapılanma ile alt yapıda daha çok çocuğa ulaşmak için taramalar yaptık. Bununla birlikte basketbol okulu açtık. Hem yaz hem kış devam edecek olan çalışmalarımız ile sizin işaret ettiğiniz noktada olduğu gibi kötülükler çocuklarımızı yakalamadan onları sporun içine çekmeye çalışıyoruz. Bu yolda zaman zaman maddi zorluklarla karşılaşıyor olsak da vazgeçmeden mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.