Torbalı'da öğrencinin üzerine kapı düşmesi

Torbalı'da öğrencinin üzerine kapı düşmesi

Tenefüsste oynarken üzerine demir bahçe kapısı düşen ve koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kalan Efe Çakar'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine 160 bin liralık maddi ve manevi tazminat dava açtı

İZMİR (AA) - Torbalı ilçesinde geçen yıl okul bahçesinde arkadaşları ile teneffüste oynarken üzerine demir bahçe kapısı düşen ve koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kalan ilkokul öğrencisi Kadir Efe Çakar'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine 160 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Çakar'ın babası Enis Çakar ve annesi Medihan Çakar, avukatları Volkan Çakır aracılığıyla, adli yardım talepli olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na karşı İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Ailenin avukatı Volkan Çakır, yaptığı açıklamada, İzmir Valiliği'nin soruşturma izni vermesi üzerine okul müdürü ve yardımcısı sorumlu öğretmen hakkında Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı tarafından soruşturma yürütüldüğünü ve haklarında dava açıldığını söyledi.

Ailenin ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine tazminat davası da açtığını belirten Çakır, İzmir 5. İdare Mahkemesinde açılan davada, anne Medihan Çakar ve baba Enis Çakar'ın fazlaya dair hakları saklı kalmak suretiyle 50'şer bin lira manevi, koltuk değnekleriyle yürümeye mahkum olan oğulları için 10 bin maddi 50 bin manevi olmak üzere toplamda 160 bin lira tazminat talep ettiklerini kaydetti.

Çakır, dava dilekçesinde olayın ardından ailenin oğullarının kaydını başka bir okula aldırdığını, anne Medihan Çakar'ın oğlunu her gün okula getirip götürdüğünü, Efe'nin 1 yıldır hem fizyolojik hem de psikolojik travma yaşadığını, hastanede tedavisinin devam ettiğini anlattı. 

Engelli olan baba Enis Çakar'ın çalışmadığını, evin kirasını akrabalarının yardımlarıyla ödeyebildiklerini, anne Medihan Çakar'ın ise oğlunun durumu nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğunu, olaydan sonra karnındaki bebeğini düşürdüğünü ifade eden Çakır, dolayısıyla müvekkillerinin bu olay nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradıklarını ifade etti.

Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı vekilinin mahkemeye sunduğu dilekçede okul kapısını Torbalı Belediyesi'nin taktırdığını, dolayısıyla kendilerinin kusurlarının bulunmadığını, kapı montajının da düzgün şekilde yapıldığını savunduğunu söyledi.

Yapılan bilirkişi incelemesinde kapının gerekli özen gösterilmeden, alelade şekilde monte edildiği yönünde tespit yapıldığını, kamera görüntülerinin de bulunduğunu belirten Çakır, mahkemenin Bakanlık avukatının dilekçesini kabul etmeyerek bakanlık aleyhine tazminat davasını açtığını ifade etti.

Volkan Çakır, mahkemenin ayrıca, avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayan Çakar ailesinin adli yardım talebini de kabul ettiğini sözlerine ekledi.

- Olay

Geçen yıl 3 Ekim'de, okul bahçesinde oyun oynayan 1. sınıfı öğrencisi Kadir Efe Çakar'ın üzerine, demir bahçe kapısı düşmüş, yaralan öğrenci hastaneye kaldırılmıştı. Çakar'ın sağ diz ön çapraz bağları kopmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı