Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temel Eğitim programı

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temel Eğitim programı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) ile Sabancı Üniversitesi...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi Genel Koordinatörlüğü işbirliğinde düzenlenen, "Toplumsal cinsiyet eşitliği temel eğitim" programı düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Uygulama Otelinin konferans salonundaki programda konuşan, NÜKÇAM müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman, düzenlenen eğitimle toplumsal cinsiyet eşitliği algısını pekiştirmek, bu alandaki farkındalığı ve bilinci arttırmak ve özellikle kurum içinde ve dışında bu yönde verilecek eğitimlere katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İki gün sürecek olan eğitim programında katılımcılar, alanında uzman görevliler tarafından, "Toplumsal cinsiyet hukuk ilişkisi", "Cinsiyet şiddet ilişkisi", "Toplumsal cinsiyet edebiyat, sanat ilişkisi" konularında bilgilendirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :