Topçuoğlu, Darbe ve yakın tarihi anlattı

Topçuoğlu, Darbe ve yakın tarihi anlattı

Osmanlı’nın ve Türkiye’nin yakın tarihini anlatan Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, “15 Temmuz’da Türkiye üzerinde oynanan oyunlara millet olarak dur dedik” dedi.

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin (HİSDER) bu haftaki Cuma Sohbetleri’ne Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu katılarak, 15 Temmuz Darbe girişimi ve Türkiye’nin yakın tarihi hakkında bilgi verdi. Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan Cuma sohbetlerine HİSDER Başkanı ve NEÜ Rektör Yardımcısı Önder Kutlu ve dernek üyeleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren sohbette Türkiye’nin yakın tarihi hakkında bilinmeyenleri anlatan Topçuoğlu, 15 Temmuz olayının bu uzun süren planlar dâhilinde yapıldığının altını çizdi.

Demokrasi nöbetleri dünyaya mesajdı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaklaşık bir ay süren Demokrasi nöbetlerinin dünyaya mesaj olduğunu hatırlatan Topçuoğlu, “Türkiye olarak biz dünyaya biz buyuz bizimle istediğiniz gibi oynayamazsınız dedik. Millet ve din ayrımı yapmadan millet olma bilincini nasıl inşa olur bunu gösterdik” şeklinde konuştu. Resmi eğitim kurumlarında tarih kitaplarında bilinçli olarak Osmanlı ve Selçuklu tarihine yeterli yer verilmediğini aktaran Topçuoğlu, “Emin Oktay denen tarihçinin Türklerden başka tüm milletlerin tarihi yazdı fakat kendi tarihimizi yeterince yazmadı. Çünkü bize yeterince tarihimizi öğretmek istemiyorlardı. Bu bilinçli bir eylemdir” dedi.

ROTHSCHİLD AİLESİ DÜNYA EKONOMİSİNİ YÖNETİYOR!

İngiliz imparatorluğunun Osmanlı Devleti ile yakın ilişkisini anlatan Topçuoğlu, Osmanlının son dönemlerindeki sadrazamların İngilizler tarafından yönetildiği söyledi. İngiliz Kraliyet ailesiyle iş birliği yapan ünlü Rothschild Ailesi hakkında bilinmeyenleri anlatan Topçuoğlu İngiltere’de yetişen Osmanlı bürokratlarının, daha sonra sadrazamlığa kadar geldiğini aktardı. Padişah Abdülmecit’in sadrazamı Mustafa Reşit Paşa’nın İngiltere’de yetişen bir adam olduğunu ve Osmanlı devletinde büyük değişiklikler yaptığını hatırlatan Topçuoğlu,  “Abdülmecit tahta çıktığında zaman, Mustafa Reşit Paşa’nın darbe bildirisini Gülhane Parkı’nda okuyarak kendisini sadrazam yaptırdığını söyledi. Mustafa Reşit Paşa’nın sadrazam olduktan sonra Osmanlı toprak sistemini değiştirdiğini, tapu sistemine geçildi ve yabancılara arazi verilmeye, Anadolu insanı tarımdan uzak tutulmaya başlandı. Bunlardan başka İbrahim Müteferrika, 28 Mehmet Çelebi ve Humbaracı Ahmet Paşa’da Yahudiler tarafından yetiştirilen Masonlardı” dedi.  Daha sonra Rothschild Ailesi’nin Avrupa’da en zengin aile olduğuna dikkat çeken Topçuoğlu bu ailenin ticaret ve siyasette dünyadaki etkisinden bahsetti. İngiltere’de bulunan Yahudi Rothschild Ailesi’nın 18. yüzyıldan bu yana Para politikalarıyla özellikle Ortadoğu ülkelerinde sömürücü faaliyetler sürdüğünü dile getiren Topçuoğlu, bu ailenin 5 kardeşle birlikte Japonya, Çin ve Avrupa ülkelerinin bir çoğunun iç işlerine karıştığı bilgisini verdi. FED’den İMF’ye, Otomobil ticaretinden uyuşturucu ticaretine kadar bir çok dünya ticaretini Rothschild ailesinin yönettiğini aktaran Topcuoğlu, “Türkiye bu ailenin zorla yaptırımlarını yapmadığı için sürekli tehdit altında. Cumhurbaşkanımız Erdoğan böyle dünya büyüklerine karşı çıktığı için Türkiye’ye darbe yapmak için girişimde bulundular. Millet olarak onlara bu topraklardaki insanın nasıl yaşadığını hatırlattık” dedi.

“ORDU İÇERİSİNDE AMERİKANCI YETİŞTİRDİLER”

Birinci dünya savaşından bu yana ordu içerisinde, Almancı, Amerikancı subayların yetiştirildiğini dile getiren Topçuoğlu, “FETÖ’cü subaylar aynı zamanda Amerikancı subaylardır. Ortadoğu ve dünyanın birçok ülkelerinde bu tip cuntacılar yetiştiren İngiltere ve ABD, istedikleri olmadığı zaman o ülkede darbe yapıyor. Bunlara finansı sağlayan ve ticaretini istediği gibi sürdürmek isteyen de Rothschild Ailesi’dir. Cumhuriyet yıllarından bu yana gelinen zaman içerisinde birçok ordu komutanı bu ülkelere hizmet etmiştir. Türkiye’de geçmişte yapılan darbelerin başında her zaman ABD ve İngiltere taraftarı komutanlar tarafından gerçekleştirilmiştir. ABD ve İngiltere doğrudan darbe yapmaya yeltenmez FETÖ gibi taşeron örgütler kurarak bizzat planlarını yaparlar. Ülke olarak bizimle uğraşmaya devam edecekler ve kredi derece kuruluşlarının not düşürmesi de bununla alakalıdır” şeklinde konuştu.

“Lozan’ın nüshası Hürriyet gazetesinde”

Cumhuriyet tarihinde bu güne kadar olan zamanda Türkiye üzerinde çok fazla oyunlar olduğunu hatırlatan Topçuoğlu, Lozan anlaşmasının bir nüshasının Hürriyet gazetesinde olduğunu söyledi. Daha sonra Türkiye’de oynanan çeşitli oyunlar olduğuna dikkat çeken Topçuoğlu, İsmet İnönü dönemindeki istiklal mahkemelerinde ölenlerin kayıtlarını bulunmadığını, Adnan Menderes’e yapılan darbe ve idamın perde arkasındaki bazı olayları değerlendirdi. Topçuoğlu, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ve artık güçlü bir ülke olduğunu vurgularken, Millet olarak ayakta durulması gerektiğinin altını çizdi. Daha sonra IMF’ye bağlanan borçla Türkiye’nin ekonomisinin ele geçirildiğini aktaran Topçuoğlu, 2014 yılında borçların kapatılmasının önemi anlattı. Sohbette Türkiye tarihi hakkında derin detaylara girilirken meydana gelen pek çok olayların üzerinin kapatıldığı bilgisi verildi.

HİSDER üyelere tarafından büyük bir dikkatle dinlenen Topçuoğlu’nun konuşması büyük beğeni aldı. sohbetin ardından Önder Kutlu, Topçuoğlu’na konuşmalarına teşekkür ederek plaket takdim etti. Servet R. Çolak – Memleket

.