Topbaş'tan olimpik sporculara madalya

Topbaş'tan olimpik sporculara madalya

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - "Olimpiyatlara gönderdiğimiz 8 sporcudan 5'i madalyayla döndü. Bir kulüp için bu başarı, Türkiye'de, gerçekten gurur verici bir sonuç"- "Belediye olarak sporu halka daha çok yakınlaştırmak ve amatör ruhla spo

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda milli takımda yer alan İBB Spor Kulubü sporcularına madalya takdim etti.

Topbaş, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) binasında İBB Spor Kulubü sporcularıyla bir araya geldi. Kokteyl salonunda sporcuları ağırlayan Topbaş, yaptığı konuşmada belediye ve ülke adına gurur verici bir tabloyla karşı karşıya olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başlattığı ve spora verdiği önem doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Topbaş, sürdürülebilir bir gelecek için, spor tesislerinde tüm halkın spor yapabileceği imkanları sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Topbaş, şöyle konuştu:

"Olimpiyatlara gönderdiğimiz 8 sporcudan 5'i madalyayla döndü. Bir kulüp için bu başarı, Türkiye'de, gerçekten gurur verici bir sonuç. Belediye olarak sporu halka daha çok yakınlaştırmak ve amatör ruhla spor yaptırmak için bütün tesislerimizin kuruluşunu bu amaçla geliştirmekteyiz. Sporcuların getirdikleri her madalya çok kıymetli ve onlara çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz ve ülkemiz adına gururumuz oldular. Gelecekte de daha başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bundan sonraki süreçte onlara başarılar diliyorum. Allah güç ve kuvvet versin. "

Müsabakalara girdiklerinde sporcuların arkalarında 79 milyon milleti gördüklerini ve bu duyguyu yaşadıklarına dikkati çeken Topbaş, bayrak göndere çekilirken de bu hassasiyeti ve bu gururu gördüklerini aktardı. 2012 yılında Avrupa Spor Başkenti unvanını İstanbul'un aldığını hatırlatan Topbaş, bunu İstanbul'un boşuna almadığını, İstanbul'daki izlenimleri, tesisleri, spora yönelik tavırları değerlendirerek bu payeyi belediyeye verdiklerini söyledi.

Olimpiyatlarda her branşta başarılı sonuçlarla dönmeyi arzu ettiklerini dile getiren Topbaş, şunları kaydetti:

"Bunun olabilmesi için ancak altyapının buna müsait olması gerekiyor. Altyapı müsait olursa, imkanlar ve fırsatlar varsa başarılı sporcular yetiştirilebilinir. 2005 yılında Atina Olimpiyatları'na gittiğimiz zaman, orada çok etkilenmiştim. Ev sahibi ülke yüzlerce sporcu ile katılırken, maalesef çok az sporcu ile orada ülkemizi temsil ediyorduk. Nüfusumuza baktığımız zaman 40 yaş altı nüfusun büyük bir bölümünü teşvik etmesine ve genç nüfusa sahip olmamıza rağmen, bizim bir şehrin nüfusundan çok daha az olan ulusların ciddi ölçekte sporcular ve derecelerle ülkelerine döndüklerini biliyoruz. Bu demek ki altyapı noktasındaki eksikliğimizin bir işaretidir. "

- "Spor ülkelerin tanıtımı için önemli bir argümanı"

Sporun insanın hem bedensel sağlığı ve hem de dünyada iletişim için önemli olduğuna değinen Topbaş, sporun uluslararası ölçekte ülkelerin tanıtımı için en önemli argümanlardan biri olduğunu vurguladı.

Sporun insan tarihi kadar eski olduğunu anlatan Topbaş, olimpiyatlarda ve müsabakalarda da sporcuların ulusları temsil ettiğini ve bayrakları göndere çekme gururu yaşadıklarına dikkati çekti. Topbaş, sporcuların başarılı olabilmesi için akıl, ruh ve beden üçlüsünü geliştirmek gerektiğini vurgulayarak, azim, gayret ve hedefe kilitlenmenin de önemli olduğunu aktardı.

Büyükşehirin sporla ilgili yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi veren Topbaş, "Okullarda kapalı spor salonları yaptık. 200'e yakın spor salonu okullarımıza kazandırdık. Bu okullarda da sporcuların kapalı spor salonunda aktif rol aldıklarını gördük ve dereceler başladı. Demek ki, zemin ve imkanı verildiğinde gençler buna yönelebiliyor. İnanıyorum ki, bundan sonraki süreçte kulüp başkanı, hocalarımız ve sporcularımızla bu çalışmaları sürdüreceğiz." diye konuştu.

Belediyenin yerel yönetimlerde önemine değinen Topbaş, belediyelerin sadece kamu kuruluşu değil, halkla bütünleşen sorunlarını çözmeye çalışan ve halkın her türlü ihtiyacını dikkate alan bir yönetim anlayışı olduğunu kaydetti. Belediyenin başarılı hizmetlerinden bahseden Topbaş, belediye meclisinin de bu tür çalışmalara destek verdiğini sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Başkanı Bahattin Ulusan da 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na 205 ülkenin katıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Türkiye'den toplamda 103 sporcu Rio'da yer aldı. 21 branşta katıldığımız olimpiyat oyunlarından 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya ile döndük. Biz İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (İBBS) olarak olimpiyat tarihinde ilk defa 5 madalya kazanan kulüp unvanını aldık. Bu başarılarından dolayı sporcularımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından, Topbaş, olimpiyatlardan madalya ile dönen kulübün milli sporcuları Soner Demirtaş, Cenk İldem, Nur Tatar, Selim Yaşar ve Daniyar İsmayilova'nın yanı sıra kulüp antrenörlerine de madalya ve çiçek takdim etti. Olimpik sporcularından Selim Yaşar erkekler serbest stil güreş 86 kiloda gümüş madalya, Soner Demirtaş erkekler serbest stil güreş 74 kiloda bronz, Cenk İldem erkekler grekoromen stil 98 kiloda bronz madalya, halterde Daniyar İsmayilov erkekler 69 kiloda gümüş madalya, Nur Tatar ise tekvandoda 67 kiloda bronz madalya alma başarısı göstermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :