Topbaş yerel yöneticileri İstanbul'a davet etti

Topbaş yerel yöneticileri İstanbul'a davet etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - "İstanbul'da farklı kültürlerden ve inançlardan insanlar asırlardır beraber yaşıyor. İstanbul'u görmenizi ve güzelliklerini yaşamanızı dilerim" - "Farklılıkları zenginlik olarak kabul edip herkesin yaşayabile

BOGOTA (AA) - Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkanlığında ikinci ve son dönemini geride bırakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un huzur ve barış dolu, güzel bir kent olduğunu belirterek, UCLG 5. Zirvesi'nin katılımcılarına kenti ziyaret etmeleri ve güzelliklerini yaşamaları çağrısında bulundu.

Topbaş, Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki Corferias fuar ve kongre alanında yapılan zirvenin açılış panelinde katılımcılara hitap etti.

Kadir Topbaş, İstanbul'un 8 bin 500 yıllık tarihiyle gerçek anlamda bir imparatorluklar kenti olduğunu, dönemin süper güçlerine ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, "İstanbul Doğu ile Batı'yı birleştiren İpek Yolu'nun üzerinde ve bir barış kenti. Farklı kültürlerden ve inançlardan insanlar asırlardır beraber yaşıyor. Huzur ve barış dolu bir şehir. İstanbul'u görmenizi ve güzelliklerini yaşamanızı dilerim." dedi.

Konuşmasında göç hareketlerine de değinen Topbaş, bu durumun, dünyada milliyetsiz bir kuşak yarattığını, gelecekte ortaya çıkacak sorunların şimdiden öngörülmediği takdirde gelecekteki kuşakların çok ciddi sıkıntılar yaşayacağını belirtti.

Topbaş, "Bunun önüne geçmenin yolu dünyanın neresinde olursa olsun insanca yaşam hakkını vermektir. Buna mecburuz. Farklılıkları zenginlik olarak kabul edip herkesin yaşayabileceği bir yaşam modeli inşa etmek zorundayız." diye konuştu.

-15 Temmuz darbe girişimi

Panelde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden de söz eden Topbaş, "Belediyem işgal edildi ve orada 18 kişi hayatını kaybetti. 50 kişi de yaralandı." ifadesini kullandı.

Davetlilere, Türkiye'de 242 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 2 bin 300 kişinin yaralandığını aktaran Topbaş, şöyle devam etti:

"Bir terörist grubun, maalesef devlet kademelerindeki yapıları. Biz bunlara FETÖ yapılanması diyoruz. Dünyanın değişik yerlerinde de kendilerine bir yapılanma sistemi kurmuşlar. 15 Temmuz'da da halkın iradesine ve demokrasiye darbe vurmak istediler. Bunun kabul edilmesi mümkün değil."

Panelde ayrıca Kadir Topbaş'ın konuşmasından önce İstanbul'u tanıtan kısa bir film yayınlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :