Tomris İncer hayatını kaybetti

Tomris İncer hayatını kaybetti

İSTANBUL (AA) - Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris İncer bir süredir kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.İstanbul Büyükşehir...

İSTANBUL (AA) - Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris İncer bir süredir kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamada, cenazenin yarın İzmir Eski Foça'daki Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eski Foça Yeni Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "Ülkemizin yetiştirdiği çok değerli sanatçılardan Tomi'yi (Tomris İncer) kaybettik. Türk basınının, tiyatro sanatçılarına hiç değilse öldüklerinde sahip çıkmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

- Tomris İncer

Tomris İncer, 1947'de Eskişehir'de doğdu. 

Adana Altın Koza Film Şenliği'nde, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü ile  Ankara Uluslararası Film Festivali, Sadri Alışık Ödülleri ve Afife Tiyatro Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülleri gibi çok sayıda önemli ödülün sahibi olan sanatçı, 1974'te Şehir Tiyatroları'na girdi. 

Başarılı sanatçı, "Bahar Noktası", "Mikado'nun Çöpleri", "Altı Derece Uzak", "Canlı Maymun Lokantası", "3. Richard", "Eskici Dükkanı", "Romeo ve Juliet" ve "Gerçek Hayattan Alınmıştır" gibi oyunların yanı sıra "Azap", "At Gözlüğü", "Kuşatma Altında Aşk", "Aylaklar", "Aşk ve Gurur", "Bir İstanbul Masalı", "Karşılaşma", "Binbir Gece" ve "Böyle Bitmesin" isimli film ve dizilerde rol aldı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı