TOM İzmir’de toplandı

TOM İzmir’de toplandı

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın (SOBE) sekreteryasını üstlendiği Türkiye Otizm Meclisi (TOM) 2.Genel Kurul Toplantısı’nı İzmir’de gerçekleştirdi.

 

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın ev sahipliğinde geçtiğimiz kasım ayında Konya’da kurulan ve Türkiye Otizm Meclisi (TOM) çalışmalarına devam ediyor. Sekreterya görevini Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın (SOBE)  sürdürdüğü Türkiye Otizm Meclisi 2.Genel Kurul Toplantısını Seferihisar Belediyesi ve Anadolu Otizm Vakfı ev sahipliğinde İzmir-Seferihisar’da gerçekleştirdi. Ülkemizde otizm alanında faaliyet gösteren federasyon, vakıf ve derneklerin oluşturduğu 50’nin üzerinde sivil toplum kuruluşunun temsil edildiği birliğin ikinci toplantısına Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) adına Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak’ın katıldığı toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Hamza DAĞ, ASPB Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Genel Müdürü İshak ÇİFTÇİ, Eğitim, Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Daire Başkanı Elçin ER ve ASPB Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal GÜMÜŞ de katılan diğer isimler arasında yer aldı.  

Genel Kurul Toplantısı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna ilan edilen ‘OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU OLAN BİREYLERE YÖNELİK ULUSAL EYLEM PLANI’ na yönelik Türkiye Otizm Meclisi alt çalışma gruplarının yaptığı değerlendirmeler sonucu oluşturulan rapor tüm sivil toplum kuruluşları (STK) ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ile paylaşıldı.  

Toplantıda ayrıca bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili izleme ve değerlendirme eğitimi de STK temsilcilerine verildi. Haber Merkezi