Tolunay Kafkas 300. resmi maçına çıkacak

Tolunay Kafkas 300. resmi maçına çıkacak

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Kafkas, kulüp takımları kariyerinde 300. sınavını hafta sonu Trabzonspor'a karşı verecek- Teknik direktör Kafkas:"Teknik direktörlük tutku, sabır ve inat işi, bu üçü de bende var"


MANİSA (AA) - ALİ KORKMAZ - Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kulüp takımları kariyerinde 300. sınavını hafta sonu Trabzonspor'a karşı verecek.

Teknik direktörlük kariyerinde Akhisar Belediyespor'dan önce Kayserispor, Gaziantepspor, Trabzonspor ve Kardemir Karabükspor'da görev yapan Kafkas, bir dönem de Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü görevini üstlendi.

Kulüp takımları kariyerinde Süper Lig'de 237, Türkiye Kupası'nda 51, UEFA Avrupa Ligi'nde 10 ve TFF Süper Kupa'da 1 maçta görev yapan Tolunay Kafkas, bu hafta sonu Trabzonspor maçıyla, kulüp takımlarındaki 300. maçına çıkacak.

Futbolculuk hayatının büyük bir bölümünü Trabzonspor'da geçiren Kafkas, 1995-1996 sezonunun 16'ıncı haftasındaki Karşıyaka maçında bordo-mavili takımın ligdeki bininci golü atan isim olmuştu.

Süper Lig'de 237 maçta 88 galibiyet, 66 beraberlik ve 83 yenilgi yaşayan Tolunay Kafkas'ın takımları, bu müsabakalarda 273 gol atarken kalesinde 245 gol gördü.

Kafkas, 2008-2009'da Kayserispor'un başında Türkiye Kupası sevinci yaşadı.


- 300. maç Trabzonspor'a karşı

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'da oynarken bordo-mavili ekibin Süper Lig'deki 1000. golünü attığını hatırlatarak, "Teknik direktörlük kariyerimin 300. maçı da Trabzonspor'a denk gelmiş. Böyle sıfırlı rakamlar herhalde bana denk geliyor." dedi.

Bu tablonun kendisi için gurur verici olduğunu kaydeden Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"300 maça çıkmak kolay değil, 49 yaşında olup 300. maça çıkıyorum. Hem Avrupa kupaları hem lig. Federasyonda da geçirdiğim 3,5 yılım var. Ümit Milli Takım, 19 Yaş Altı Takımı'nın yanı sıra gençlik gelişim direktörlüğü yaptım. Oldukça deneyimli bir teknik adamım. Yaşımın genç olmasına rağmen, hem yöneticilik hem eğitmenlik hem de teknik direktörlük tarafım var."


- "Kendimi geliştirmeye devam ediyorum"

Kafkas, her geçen gün kendini geliştirmeye çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Özellikle de iyi iletişim, doğru iletişim kurmaya çalışıyorum. Zaten antrenman konusunda oldukça iyi bir yerde olduğumu biliyorum. Çalışıyorum, devamlı kaynak araştırıyorum. Antrenörlük böyle bir meslek, antrenörlük uzun bir yolculuk, nerede ve nasıl bir iş çıkaracağınız çok belli olmuyor. Teknik direktörlük tutku, sabır ve inat işi, bu üçü de bende var. Umarım bu üçüyle birlikte Akhisar Belediyespor'da kalırım. Çok başarılı olurum, devamını getiririm."





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :