TOKİ'nin 54 arsası açık artırmaya çıktı

TOKİ'nin 54 arsası açık artırmaya çıktı

Yatırımcılar, Adana, Ankara, Diyarbakır, Iğdır, İzmir, Sivas ve Trabzon’da bulunan konut, ticaret, sanayi, tarla ve turizm alanı niteliğindeki 22 arsa için teklif verdi

İSTANBUL (AA) - Gayrimenkul pazarlama ve aracılık şirketi Turyap, Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) mülkiyetinde bulunan 12 ildeki 54 arsayı açık artırmaya çıkardı.

Turyap'tan yapılan açıklamaya göre, müzayedeye çıkan arsalardan muhammen bedel toplamı 116 milyon 597 bin TL olan 22 arsa teklif aldı. Arsalar yüzde 40 artış göstererek, 163 milyon 655 bin TL'den işlem gördü.

Konut, ticaret, turizm, sanayi, akaryakıt ve servis, küçük sanayi sitesi, depolama, spor tesisi, otel, özel ilköğretim ve ortaöğretim niteliğindeki arsalar, yüzde 25 peşin 60 ay vade seçenekleriyle açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu.

Yatırımcılar, Adana, Ankara, Diyarbakır, Iğdır, İzmir, Sivas ve Trabzon’da bulunan konut, ticaret, sanayi, tarla ve turizm alanı niteliğindeki 22 arsa için teklif verdi.

Müzayedenin ilgi odağı İzmir Konak’ta bulunan arsa oldu. İzmir Konak Kültür Mahallesinde bulunan 9 bin 303 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 60 milyon TL olarak kaydedildi. Ticaret, turizm, konut ve park alanı niteliğindeki arsa açık artırmada 92 milyon TL’ye çıkarak müzayedenin en yüksek teklifi oldu.

Sivas merkezde bin 925 metrekarelik konut ve ticaret yapımına uygun muhammen bedeli 9 milyon 629 bin 50 TL olan arsa 20 milyon TL’ye ulaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :