Tohumoğlu: "Altyapımızı geleceğe hazırlıyoruz"

Tohumoğlu: "Altyapımızı geleceğe hazırlıyoruz"

Türk Telekom Adana Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, "İletişim düne kadar sadece sesi taşıyordu. Artık iletişim demek sağlık, bankacılık, eğitim...

Türk Telekom Adana Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, "İletişim düne kadar sadece sesi taşıyordu. Artık iletişim demek sağlık, bankacılık, eğitim yani her şey demek. Bu iletişimin sağlıklı yapılabilmesi için altyapımızı geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

Ülke genelindeki fiber teknoloji dönüşümünü hızlandıran Türk Telekom, Adana'daki fiber internet çalışmalarını, akıllı ev teknolojilerinin ihtiyaç duyduğu bina altyapısı ile ilgili standartlarını ve beklentilerini paylaşmak amacıyla kentin yöneticileriyle bir araya geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Türk Telekom Adana Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu, amaçlarının ülke genelinde telekom ve haberleşme altyapısını geliştirmek olduğunu ifade ederek, "Adana'daki genel durumumuzun tespitlerimizi yaptık ve bunu iyileştirmek istiyoruz. İletişim düne kadar sadece sesi taşıyordu, artık iletişim demek sağlık, bankacılık, eğitim yani her şey demek. Bu iletişimin sağlıklı yapılabilmesi, şehrimizin ve ülkemizin geleceğe hazırlanabilmesi için zayıf akım tesisatlarımızın da altyapı olarak geleceğe hazırlanması gerekiyor. Bu alanda bugün inşallah güzel bir başlangıç yapacağız" diye konuştu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise teknolojinin geldiği noktada artık sadece kullanılan aletlerin değil, insanların yaşadığı binaların ve şehirlerin de teknolojiyle donatılma gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade ederek, oluşan arz-talep neticesinde, akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini kaydetti. "Zayıf akım tesisatı" konusunda da büyük bir eksikliğin bulunduğunu hatırlatan Vali Demirtaş, "Hükümetimizin bu alanda belirlediği Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı başlıklı bir yol haritası bulunmaktadır. Bu yol haritasının en dikkat çeken tarafı, 2023'te, Cumhuriyetimizin 100. yılında, her eve 100 megabit genişbant internet erişimini sağlamak ve genişbant internet kullanımını yaygınlaştırmaktır. Bu sayede bina içi kablolamanın fiber optik kablo ile yapılmasıyla, kaliteli ve yüksek hızlı internet erişimi sağlanacak ve en önemlisi vatandaşımızın memnuniyeti artacaktır" ifadelerini kullandı.

Kentin akıllı kent, binaların da akıllı binalara dönüşümü için hep birlikte duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Demirtaş, Adana'nın iletişim ve teknoloji altyapısı ile ilgili büyük önem arz eden bu sorunun hep birlikte çözülmesi gerektiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de dünyanın küreselleşmesinin Telekom ve haberleşme konularını önemli hale getirdiğini belirterek, şehrin altyapısı konusunda paydaşlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türk Telekom Adana Bölge Müdürü Tohumoğlu, gerçekleştirdikleri hizmetleri ve yapmayı planladıkları projeleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı