Tohumlar fidana durdu

Tohumlar fidana durdu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 2016 yılı 11. Etkinliği olan “Gençlerle Necip Fazıl” programı, İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Necip Fazıl’ı konuşmanın devrinin başka şair ve mütefekkirlerini konuşmakla aynı şey olmadığını ifade eden Panel Başkanı Atilla Yaramış, onun hayatındaki iniş ve çıkışların, üslubundaki zarafetin ve davasına olan inancının hepimizin hayatında bir yerinin olduğuna dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER SUNUM YAPTI

Panelist gençlerden Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ayşegül Aytekin “İslami Bir Mücadele Aracı Olarak Necip Fazıl başlıklı bir konuşma yaptı.

İkinci panelist Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Hatice Şimşek de “Gözden Kaçan Eserler: Necip Fazıl’ın Tiyatroları” adlı bir konuşma yaptı.  Diğer konuşmacı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Hasan Kayabaş ise “Bir Mürit olarak Necip Fazıl” başlıklı bir sunum yaptı. Panelin son konuşmacısı Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Mihriban Acar ise “Necip Fazıl’ın Basın Savunmaları” adlı bir konuşma yaptı. 

TOHUMLAR FİDANA DURDU

Panelistlerin sunumlarının ardından değerlendirme konuşması yapan Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, genç panelistlerin yaşlarının üstünde bir performans gösterdiklerini söyledi. 2013 yılında Konya’da büyük bir organizasyonla gerçekleştirilen Necip Fazıl etkinliklerinde bu şehre bir tohum saçıldığını o tohumların da şimdi fidana durduğunu ifade etti. Güçlü ayrıca şöhretin zirvesindeki Necip Fazıl’ın tasavvufun etkisiyle zenginlikten fakirliğe, varlıktan yokluğa, aydınlar arasından köylüler arasına geçmeyi tercih ettiğinin altını çizerek hiç kimseyi beğenmeyen bir adamın bir tasavvuf şeyhi/ruh terbiyecisi, bir din adamına bu kadar bağlanmasının kolay kolay izah edilebilecek bir şey olmadığını söyledi.  Yoğun bir katılımla gerçekleşen programa Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötügen, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Başbakanlık Basın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, TYB Konya Şubesi Başkan Vekili Prof. Dr. Hayri Erten, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Haber Merkezi