Tofaş’tan Selçuk Üniversitesi’ne Egea!

Tofaş’tan Selçuk Üniversitesi’ne Egea!

Tofaş’ın hayata geçirdiği “Mesleki Eğitime Destek Programı” ile üniversite ve lise atölye çalışmalarında kullanılmak üzere hazırlanan araçların teslimatları sürüyor.

Gençleri otomotiv sektörüne kazandırmak amacı ile hayata geçen  “Mesleki Eğitime Destek Programı” kapsamında; Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesine Fiat Egea aracı hibe edildi. Teknoloji Fakültesi önünde gerçekleştirilen teslim törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tofaş Bölge Satış Müdürü Tekin İnanç, Tofaş Bölge Yedek Parça Müdürü Caner Öz, Koyuncu Fiat Bayi Genel Müdürü Cenan Saraçoğlu, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu katıldı.  Uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı sürdüren Tofaş, “Mesleki Eğitime Destek Programı” kapsamında Fiat Egea model araçları öğretim kurumlarının kullanımına tahsis etmeyi sürdürüyor. Selçuk Üniversitesi’nde gerçekleşen törenle, bir adet Fiat Egea araç, Tofaş Bölge Satış Müdürü Tekin İnanç, Tofaş Bölge Yedek Parça Müdürü Caner Öz ve Fiat Bayi  Genel Müdürü Cenan Saraçoğlu’nun katılımıyla Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teslim edildi.

 

ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİ YÜKSELİYOR

Tofaş Bölge Satış Müdürü Tekin İnanç teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Tofaş, Bursa’da üretim yapan yıllık 450 bin üretim kapasitesine sahip bir fabrikamız bulunuyor. Bugün meslekteki eğitime destek kapsamındaki vermiş olduğumuz Egea otomobil şu anda Tofaş fabrikasında üretilen, Avrupa ve ABD’ye ihraç edilen en güncel modeldir. Buradaki öğrenim gören öğrencilerimiz bu araçı rahatlıkla inceleme ve günümüz teknolojisini yakından takip etme olanağı sağlayacağı için bizde gurur duyuyoruz. Burada daha iyi öğrenci yetişmesi için bu yöntemin güzel olacağını düşünüyoruz ve aracımız Selçuk Üniversitesine hayırlı olsun” dedi.  Tofaş fabrikasına eğitime verdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, öğrencilerin eğitiminde hibe edilen aracın çok faydası olacağını söyledi. Yerli otomobil üretiminin çok istendiğini sözlerine ekleyen Rektör Şahin, “Teknolojinin son özellikleri kullanılarak yapılan bu araç yerli otomobil üretimi için de birçok yönteme ilham kaynağı olacaktır. Üniversitemiz 95 bin öğrenciyle Türkiye’nin ikinci üniversitesidir. Üniversite sanayi işbirliği kavramıdır. Bizlerde Teknoloji ve diğer teknik fakültelerimizle birlikte birçok üniversite – sanayi işbirliğine imza attık. Bundan sonrada otomobil yapımı ve diğer tekniki alanlarda sanayilerle olan işbirliklerimiz devam edecektir” dedi.

TOFAŞ’TAN EĞİTEME TAM DESTEK

Tofaş’ın büyük önem verdiği, Türkiye’nin 7 bölgesinde Fiat bayilerinin de desteği ile yürütülen program kapsamında bugüne kadar 25 üniversite ve 7 Meslek Teknik Anadolu Lisesi’ne araç teslimatı gerçekleştirildi. Tofaş, öğrencilerin otomobil üzerinde araştırma-geliştirme safhalarını ve çalışma prensiplerini deneyimlemelerinin hedeflendiği Mesleki Eğitime Destek Programının sonunda; Türkiye genelinde 43 üniversite ve 13 meslek lisesine araç teslimatı gerçekleştirmiş olacak. Servet R. Çolak – Memleket 

tofas-hibe--(10).jpg

tofas-hibe--(26).jpg

tofas-hibe--(30).jpg

tofas-hibe--(1).jpg