Tofaş'a "Sürdürülebilir İş" ödülü

Tofaş'a "Sürdürülebilir İş" ödülü

İSTANBUL (AA) - Tofaş, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen "2015 Sürdürülebilir İş Ödülleri" kapsamında "Karbon ve Enerji Yönetimi" kategorisinde en...

İSTANBUL (AA) - Tofaş, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen "2015 Sürdürülebilir İş Ödülleri" kapsamında "Karbon ve Enerji Yönetimi" kategorisinde en iyi performans gösteren şirket oldu. 

Şirket açıklamasına göre Yeşil İş Zirvesi kapsamında Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "Sürdürülebilir İş Ödülleri", dün düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törende Tofaş da "7 Adımda Proaktif Karbon ve Enerji Yönetimi" projesi ile "Karbon ve Enerji Yönetimi" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir, Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olarak kapsamlı yatırımlar yaptıkları sürdürülebilirlik çalışmaları sonucunda karbon ve enerji yönetimi kategorisinde ödül almaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Geliştirdikleri sürdürülebilirlik yaklaşımının tüm çalışan ve paydaşlar nezdinde benimsenmesini hedeflediklerini aktaran Aydemir, Tofaş'ta tüm faaliyet alanlarını, çalışanları ve etkileşimde bulundukları tüm bileşenleri kapsayan bir sürdürülebilir iş modeli ve yaklaşımı yerleştirmeyi başardıklarını dile getirdi.

Aydemir, bu yaklaşımı her geçen gün yeni yatırım ve iş fikirleriyle geliştirdiklerini, insana ve çevreye daha saygılı ve daha verimli bir sistemi hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, "Bu yıl ikincisini yayınladığımız sürdürülebilirlik raporunda bu alanda yaptığımız çalışmaları detaylı şekilde paydaşlarımıza aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tofaş'ın Karbon Saydamlık Projesi'nin (CDP) Karbon Performans Liderliği Endeksi'nde ve BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer alan bir kuruluş olduğunu anımsatan Aydemir, şunları kaydetti:

"İçinde yaşadığımız topluma ve dünyaya karşı sorumluluğumuzun bilinciyle, sürdürülebilir bir yarının inşası için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, faaliyetlerimizin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarını bütünsel bir yaklaşımla ele alarak, sürdürülebilir gelecek stratejilerine dayalı iş modelleri oluşturuyoruz. Ayrıca, tüm süreç ve faaliyetlerimizde hesap verebilirlik, şeffaflık, adillik ve sorumluluk kavramlarıyla hareket ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı