TOBB'dan ABD'nin Kudüs kararına tepki

TOBB'dan ABD'nin Kudüs kararına tepki

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Ortadoğu'da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı şiddetle kınıyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki göstererek, "Ortadoğu'da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump'un, Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının, Kudüs'ün tarihi statüsüne aykırı ve sorumsuzca atılmış yanlış bir adım olduğunu belirtti.

"Bu karar, Filistin sorununun çözümüne ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Kudüs'ün statüsüyle ilgili bağlayıcı nitelikli Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı bu tutum, uluslararası hukuk ve diplomasinin de açık ihlalidir." ifadelerine yer veren Hisarcıklıoğlu, Kudüs'ün Müslümanlar, Hristiyanlar ve Museviler için kutsal olduğunu ve üzerinde siyaset yapılamayacak kadar hassas bir konumda bulunduğunun altını çizdi. Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:

"Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar İslam nüfusunun kırmızı çizgisidir. Bu sorumsuz adım İslam alemine karşı saygısızca bir tutum, açık bir provokasyondur. Ortadoğu’da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bütün iş dünyasını, bir insanlık meselesi olan bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :