TOBB Müşterek Konseyler Toplantısı

TOBB Müşterek Konseyler Toplantısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Uzun bir süre içinde gizlice devlete sızan hain yapı üyelerinin (FETÖ) iş dünyasını da boş bırakmadığını gördük. Bunları kamuda yuvalandıkları yapılardan söküp atıyoruz"- "Bundan sonraki sızma teşebbüslerine karşı da u

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin iş dünyasını da "boş bırakmadığını" belirterek, "Bunları kamuda yuvalandıkları yapılardan söküp atıyoruz. Bundan sonraki sızma teşebbüslerine karşı da uyanık olmamız gerekiyor." dedi.

Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Müşterek Konseyler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında bugüne kadar 1 milyon 488 binin üzerinde istihdam sağlandığını ifade etti.

Gizlice devlete sızan FETÖ üyelerinin iş dünyasını da "boş bırakmadığına" işaret eden Tüfenkci, "Bunları kamuda yuvalandıkları yapılardan söküp atıyoruz. Bundan sonraki sızma teşebbüslerine karşı da uyanık olmamız gerekiyor. Odalar ve borsalar camiasının bu konuda gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Tüfenkci, oda ve borsa seçimlerinin yaklaştığına dikkati çekerek, seçimlerin adil rekabet şartları altında, demokratik bir ortamda ve şeffaf şekilde gerçekleşmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Bu amaçla gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Tüfenkci, "Mevcut yönetimlerin ve yeni adayların, ekiplerin ve projelerin adil rekabet ortamında kardeşçe yarışacağı ve sonuçları itibarıyla ülkemiz için hayırlara vesile olacak bir seçim dönemi diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, Türkiye'nin 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen en hızlı büyüyen ekonomiler arasında yer aldığını vurgulayarak, 2017 yılına yüzde 5 gibi yüksek bir büyüme oranıyla girildiğini, bu rakamı daha üst seviyelere taşımak için daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi.

- "TOBB Nefes Kredisi'nden 27 bin firma faydalandı"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye’deki tüm ticaret, sanayi, denizcilik, tarım ve hayvancılık sektörlerini temsil eden konseylerin, bilgi birikimi ve tecrübelerinin kamu idaresinde hızlı ve etkili kararların alınabilmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Son dönemde, ekonominin yeniden canlanmasında, büyüme, istihdam ve ihracat rakamlarının yukarı taşımasında hükümetin özel sektöre desteğinin önemli rol oynadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Hükümetimizin, iş dünyamızın sesine kulak vererek başlattığı adımı, dünya çapında bir başarı hikayesine dönüştürdük." ifadelerini kulladı.

Hisarcıklıoğlu, KOBİ'lere yönelik sağladıkları TOBB Nefes Kredisi'nden 27 bin firmanın faydalandığını belirterek, şunları kaydetti:

"KOSGEB İşletme Kredisi Desteği, 260 bin KOBİ'ye ulaştı. Oda ve borsa camiasının kurucu ortağı olduğu Kredi Garanti Fonu'nun kefalet kapasitesi 250 milyar liraya yükseltildi. Bu sayede 300 bin firmanın finansmana erişimi sağlandı. Hükümetimizin olumlu yaklaşımıyla hayata geçen desteklerle, 6 ayda toplamda 587 bin firmamızın iş hayatına tutunması mümkün oldu. İlk çeyrekteki yüzde 5'lik ekonomik büyüme, dünyada ancak sayılı ülkelerin ulaşabildiği bir seviye. Önümüzdeki çeyreklerde de bu yüksek büyümeyi koruyacağımıza inanıyorum. Türkiye ekonomisini, zor duruma düşürmek için terör örgütlerini kullanarak saldıran odaklar, ne yaparsa yapsın, nasıl saldırırsa saldırsın, başaramayacaklar. Hep birlikte reel sektör için çok daha hayırlı işlere imza atacağız ve el birliğiyle ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :