TOBB Genel Kurulu

TOBB Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim"- "Bir yerde bir şey

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen TOBB'un 73. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Erdoğan, bir katılımcının, Cizre'nin il olması yönündeki isteğini dile getirmesi üzerine, "Tamam o olacak sen merak etme. Yakındır. Hani Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim." diye konuştu.

"Cizre ile Şırnak'ı yan yana getirdiğiniz zaman 'Şırnak'ı nasıl şehir yapmışlar' diye şaşarsınız" diyen Erdoğan, "Hakkari ile de Yüksekova'yı yan yana getirdiğiniz zaman Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Buraları iyi gezmiş, görmüş birisi olarak konuşuyorum. İşte şimdi bir kalkınma hamlesi yapacaksanız önce buna şehircilikten başlayacaksınız. Eğer şehircilikte bu işi başaramamışsanız zaten yatırımlarda da bu işi başaramazsınız. Onun için sen merak etme, zaman çok yakın." değerlendirmesini yaptı.

- TOBB Başkanı'na yerli otomobil çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOBB Başkanı'na "Şimdi ben diyorum ki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, kendi çatısı altından yüzde 100 yerli otomobilini 'Made in Turkey' olarak çıkarsın" diye seslenmesi üzerine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ayağa kalkarak söz aldı. Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına yönelik, "Siz bunu istedikten sonra Türk iş dünyası bunu çok rahatlıkla yapar. Biz hazırız, siz yeter ki bizim yanımızda olun. Biz bunu yaparız. " diye konuştu.

Erdoğan, "Şu anda ekranları başında bizi tüm Türkiye izliyor. Biz her an, her daim böyle bir konuda bilesiniz ki yanınızdayız, sizle beraber olacağız ve önce ülkemize ve dünyaya Türkiye markasını inşallah gönderelim." ifadelerine yer verdi.

Hisarcıkloğlu'nun "Nasıl beş ayda 1 milyon 100 bin işçi istihdamı yaptıysak onu da yaparız Sayın Cumhurbaşkanım." sözleri üzerine Erdoğan, "İnşallah, hayırlı olsun." dedi.

- "Montajcılık bu millete yakışmıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların tamamını sürdürülebilirlik esasına göre yürütmeden 2035 hedeflerine ulaşılamayacağının altını çizdi.

Demokratik ve ekonomik standartları yüksek bir Türkiye için hep birlikte çalışmak gerektiğine işaret eden Erdoğan, "15 senedir bu işi yapanlara hep teklif etmişimdir. Gelin kendi otomobilimizi üretelim. Ne yapıyor? Montaj, montaj... Montajcılık bu millete yakışmıyor. Bir parçası şurdan, bir parçası burdan gelsin, öbürü ordan, öbürü burdan. Onları monte et, ondan sonra da piyasada dolaştır. Bu millete bu yakışmıyor. Artık bu millet, kendisi bunu üretebilecek beyne de sahip, ürüne de sahip. Bunu yapabilir miyiz? Yaparız. Niye yapmıyoruz? Çünkü öbüründen daha fazla kazanıyor. Ama şimdi ben inanıyorum ki artık sözü burada aldık. Bütün millet, 80 milyon da buna şahit. İnşallah Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında bu işi başaracağız. Biz de üzerimize düşeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye ile birlikte dünyanın tüm mazlumları, mağdurları, kalbini ve gözünü kendilerine yöneltmiş tüm dostları için bütün bu başarıları yakalamak durumunda olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyasının temsilcilerine, "Bütün bunları sizlerle birlikte yapacağız. Bizim işimiz kendisi, ülkesi ve milleti için bir şey yapmak isteyen herkesin önünü açmaktır. Az önce mevzuat denildi. Her şeyiyle katılıyorum ama bunu da beraber başaracağız. Buna prim vermeyeceğiz, vermeyeceksiniz. Bir yerde bir şey tıkanıyor mu, bakan arkadaşlarımızı aynı anda sizler de sıkıştıracaksınız ki bürokrasiyi ona göre hep birlikte yıkalım. Beraber yıkacağız. Çünkü birçok şeyler vardır ki bunu bakan da bilmeyebilir, başbakan da cumhurbaşkanı da. Ama sizler bu noktada bu iletişimi bizlerle kararlı bir şekilde sürdürürseniz buradaki oligarşik yapıyı ciddi manada çökertiriz." sözleriyle seslendi.

- "Bugün başka bir Türkiye var"

Türk milletinin, tarihin her döneminde verdiği mücadele ve elde ettiği başarılarla dünyanın kalanını şaşırtmış bir millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bürokratik oligarşide de bu işi başaracağız. Önümüzdeki dönemde ben dünyayı bir kez daha şaşırtacağımıza inanıyorum. Birileri bizim bu hedeflerimize, bu vizyonumuza dudak bükerek bakıyor olabilir. Ama şunu unutmayın, 1990'lar Türkiyesi'ne bakan hiç kimsenin bugünkü Türkiye'yi tasavvur edebilmesi mümkün değil. Ama bugün başka bir Türkiye var.

Gelin şimdi hep birlikte 2023'ün, 2035'in Türkiye'sini inşa ederek bize hala 'hasta adam' nazarıyla bakanlara, bu şekilde muamele etmeye çalışanlara derslerini verelim. Bu millet yapar mı? Yapar. Siz yatırım yapmak için, yüksek teknolojiye dayalı üretim için, ihracat için, istihdam için ne gerekiyorsa söyleyeceksiniz, biz de bunları hayata geçirmenin yollarını arayacağız.

Yaptığınız çalışmaların neticelerini görmeye başladıkça biz de sizin önünüzdeki kapıları ardına kadar açmak için çok daha şevkle çalışırız. Unutmayın 'marifet iltifata tabidir' derler. Ama unutmayınız, iltifat için de ortada marifetin emarelerinin görülmesi gerekir. Aksi takdirde kendimiz söyler, kendimiz dinleriz. Sizin attığınız her adıma, devletin mukabil birkaç adımla cevap vereceğinden emin olunuz."

Halk oylaması kampanyası boyunca gittiği her yerde "Güçlü Türkiye, büyük Türkiye, müreffeh Türkiye.' vurgusunu yaptığını hatırlatan Erdoğan, bunların sadece slogandan ibaret ifadeler olmadığını vurguladı. Erdoğan, "Bunlar, birlikte ulaşmamız gereken hedefleri ifade ediyor. Biz, eserlerimizle konuşuyoruz." dedi.

Erdoğan, yaklaşık 250 bin derslik yaptıklarını, artık ilçelerde hastenelerin bulunduğunu, şehir hastanelerine başladıklarını dile getiren Erdoğan, Mersin, Balıkesir, Yozgat, Isparta şehir hastanelerinin bugün dünyada eşi benzeri olmadığını vurguladı.

Türkiye'de doktor ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Erdoğan, dün İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin mezuniyet töreninde "Artık sizler mezuniyetinizde yaşamadıklarınızı inşallah yeni üniversitenizde çok daha farklı şekilde yaşayacaksınız." şeklinde konuştuğunu hatırlattı.

Fiziki şartları da iyileştirdiklerinin altını çizen Erdoğan, 20 dolayında şehir hastanesinin inşaatının devam ettiğini, bunların 1,5 yıl içinde hizmete gireceğini, proje aşamasında olan 8 hastanenin de biteceğini bildirerek, "Böylece benim vatandaşım, hastanenin bir kapısından girdiği zaman içerideki gördüğü imkanlar, ona zaten hemen şifanın yolunu da göstermiş olacak. Güçlü olmak için demokraside ve ekonomide belirlediğimiz hedeflere mutlaka ulaşmalıyız. Büyük olmak için bu şekilde elde ettiğimiz imkanları, içeride ve dışarıda en doğru şekilde kullanmalıyız. Refahımızı sürekli kılmak için de milletimizin tamamının bu imkanlardan faydalanabilmesini sağlamalıyız. İşte o zaman Türkiye'nin önünde kimse duramaz." ifadelerini kullandı.

- "Durmak, dinlenmek hele gerilemek asla yok"

Bugün Türkiye'yi terör örgütleri eliyle tehdit etmeye çalışanların, o zaman Türkiye ile daha fazla iş birliği yapmak, daha yakın olabilmek için sıraya gireceklerini belirten Erdoğan, "Başkalarına uygulamadıkları şartları, kriterleri bize dayatanlar yarın oyunu bizim kurallarımızla oynamak zorunda kalacaklar. O zamana kadar durmak, dinlenmek, hele gerilemek asla yok. Çalışacağız, daha çok çalışacağız, daha sıkı çalışacağız. Önümüze konan engellerin ya üstünden aşacağız ya kenarından dolanacağız ya da onları yıkıp geçeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'yi sadece 780 bin kilometrekare vatan toprağından ibaret sananlara, yanında kalbi ve duasıyla yüz milyonlarca kardeşinin bulunduğunu her fırsatta göstereceklerini vurgulayan Erdoğan, dünyanın en kadim medeniyet ve devlet geleneğine sahip bir ülke olunduğunu, bu hedeflere ulaşmanın zor olmadığını söyledi. Erdoğan, "Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bunu başardığımızda diğer hedeflere ulaşmak gerçekten çok kolaydır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, TOBB üyelerinin bu mücadelenin en ön saflarında yer aldığına işaret ederek, "Ükemize ve milletimize karşı sorumluluğumuz büyüktür. Ben sizlere güveniyorum. Hep birlikte 2023, 2035 hedeflerimize ulaşacağımıza, bizden sonraki nesillere 2053 ve 2071 için güçlü bir zemin bırakacağımıza inanıyorum." dedi.

TOBB'un 73. Olağan Genel Kurulu'na, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, büyükelçiler, yabancı temsilciler, iş dünyasının önde gelen isimleri ile diğer davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında, salonda bulunan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Cizre halkı, şehrimizin yeniden imarında göstermiş olduğunuz teveccühünüzü unutmayacaktır. Cizre'nin il olması büyük beklentimizdir." yazılı pankart açtı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :