TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Muğla'da

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Muğla'da

Hisarcıklıoğlu:- "Bugün itibarıyla 245 oda ve borsa yeni hizmet binasına kavuştu. Bu hizmet binalarının, şehirlerinin en modern hizmet binaları olduğunu görürsünüz"

MUĞLA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün itibarıyla 245 oda ve borsa yeni hizmet binasına kavuştu. Bu hizmet binalarının, şehirlerinin en modern hizmet binaları olduğunu görürsünüz" dedi.

Bir dizi ziyaret için Muğla'ya gelen Hisarcıklıoğlu, Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Vali Çiçek'e kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından hazırlanan ve Türkçe olarak yayımlanan Dede Korkut Hikayeleri kitabını takdim etti.  Çiçek de Hisarcıklıoğlu'na Kavaklıdere yöresine özgü, el emeği bakır işlemeli fincan takımı hediye etti.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Muğla Ticaret Borsası'nın yeni hizmet binası temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2001 yılında TOBB Başkanı olduğunda 81 il, 160 ilçedeki 365 oda ve borsayı gezdiğini söyledi.

Yaptığı ziyaretlerde fiziki şartların ve hizmet etme anlayışının istenilen düzeyde olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, "2001 yılında odalar birliği başkanı olduğum zaman bütün Türkiye'yi gezen ilk odalar birliği başkanıyım. 365 oda ve borsamı ziyaret ettim. Bugün itibarıyla 245 oda ve borsa yeni hizmet binasına kavuştu. Bu hizmet binalarının, şehirlerinin en modern hizmet binaları olduğunu görürsünüz" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, hizmetlerin üretilmesinde en önemli unsurun birlik ve beraberlik olduğunu, çalışmalarının da bu anlayışla sürdüğünü ifade etti.

Makam ve mevkilerin hizmet için olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: 

"Bugün Muğla'ya hayırlı işler için geldik. Ticaret Borsası başkanımızın asıl mesleği arıcılıktır. Kendisi ve ekibi Muğla tarımı için adeta arı gibi hiç durmadan çalışıyor. Makamlar ve mevkiler hizmet verme mekanıdır. Hizmet binamızda Muğla'nın tarımcısına, tüccarına en iyi hizmeti vermek için kullanılacaktır. Burası sizlerin evi. Hizmet kalitesini arttırmak önemlidir. Hizmette fiziki şartlar olmazsa olmazlardandır. Ticaret Borsası bu yeni hizmet binasının tamamlanması ve hizmete girmesi ile birlikte üreticisine hizmet edecek, üreticisini zenginleştirecek."  

Vali Çiçek ise tarım, turizm ve ticaretin Muğla'nın vazgeçilmezi olduğunu, yeni hizmet binasının da kente katkı sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua edildi.

Ardından Muğla Ticaret Borsası yeni hizmet binasının temeli, Hisarcıklıoğlu, Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından atıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı