TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Muğla'da:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Muğla'da:

"Piyasada normal çekin yanında ilave karekodlu çek var. Karekodlu çek talep edersek, çekle alışveriş yapılmak istendiği zaman aynı bankalar gibi tüm öz geçmişini görebileceğiz"

MUĞLA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, karşılıksız çek miktarında artış olduğunu belirterek, "Piyasada normal çekin yanında ilave karekodlu çek var. Karekodlu çek talep edersek, çekle alışveriş yapılmak istendiği zaman aynı bankalar gibi tüm öz geçmişini görebileceğiz" dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, oda başkanı Akif Arıcan ve meclis başkanı Osman Çıralı'dan ilçede yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, otellerdeki yıldızlama sistemi gibi odaların da hizmet standartları olduğunu, Fethiye TSO'nun 5 yıldızlı hizmet verdiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, "Fethiye TSO, Paris, Londra, Berlin ticaret ve sanayi odalarıyla aynı standartta ve aynı kalitede hizmet veriyor" diye konuştu.

Fethiye ilçesindeki yamaç paraşütü faaliyetinin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Babadağ, ülkemiz açısından çok önemli. Burada yapılması planlanan 'Babadağ Teleferik Projesi' tamamlandığında hem Türkiye hem de Fethiye kazanacak. Ancak bu iş biraz gecikti. Biz iş adamıyız, bürokraside olacak işler bizde olmaz. İşi bir an önce nihayetlendirmek lazım. Para yoksa, paranın olmadığı tarzda da finansman modelleri var. Bu işi bir an önce bitirmeniz lazım ki Fethiye ve ülkemiz kazansın" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Fethiye TSO'nun girişimiyle başlatılan kruvaziyer limanı projesinin de ihalesinin sonuçlandırılıp, inşaatını başlanması gerektiğini belirtti.

İç piyasadaki sıkıntıların kendisine iletildiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu sadece buraya has bir şey değil, ülkenin geneline has bir sıkıntımız. İnşallah seçimler sonunda kurulacak yeni hükümetle oturup konuşarak bir an önce önümüzün açılacağına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

 - "İtibarlı kişi karekodlu çeki kullanmaktan korkmayacak"

Türkiye'deki tüccarlar ve sanayicilerin ortak şikayetinin karşılıksız çıkan çek miktarının artması olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Piyasada normal çekin yanında ilave karekodlu çek var. Karekodlu çek talep edersek, çekle alışveriş yapılmak istendiği zaman aynı bankalar gibi tüm öz geçmişini görebileceğiz. Borcunu öder mi ödemez mi, borcuna sadık mı değil mi gibi... Bunun tanıtım filmlerini de göndereceğiz. Bankalar iki tip çek veriyorlar. Biri normal çek diğer ise karekodlu çek. Karekodlu çek isteyin ki itibarınız artsın. İtibarlı kişi karekodlu çeki kullanmaktan korkmayacak."

Rifat Hisarcıklıoğlu, "Fethiye" denildiğinde tüm dünyanın aklına turizmin geldiğini, Türkiye ve dünyadaki krizlere bağlı olarak bir düşme yaşandığını fakat bunun geçici olduğuna inandıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, oda başkanı Akif Arıcan ve meclis başkanı Osman Çıralı'ya TOBB tarafından derlenerek hazırlanan "Dede Korkut Hikayeleri" adlı kitabı hediye etti. Arıcan da Hisarcıkıoğlu'na "Yörük kadını" maketi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı