TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Aksaray'da:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Aksaray'da:

"Şimdilik hedeflerimiz 2023. Birey olarak 2,5 misli daha zengin olmak istiyoruz. Kişi başına düşen milli gelirimizi 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkartmak istiyoruz. Bunu ancak sizler sayesinde yaparız"

AKSARAY (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Şimdilik hedeflerimiz 2023. Birey olarak 2,5 misli daha zengin olmak istiyoruz. Kişi başına düşen milli gelirimizi 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkartmak istiyoruz. Bunu ancak sizler sayesinde yaparız" dedi.

Aksaray Ticaret Odası (ATSO) hizmet binasının açılış töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, seçim dönemlerinde reform yapılmasının zor olduğunu söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde seçim dönemlerinde reform yapılmadığını söyleyen Hisarcıklıoğlu,  2015 sonrası hedeflerinin olduğunu dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, 2023 hedeflerine ulaşma noktasında, 2015 seçimleri sonrası 4 yıl seçim olmadığını hatırlatarak, "Onun için yarın buraya tüm siyasi partilerimiz gelecek. 5'er, 6'şar ay sonra başlar. Geldikleri zaman tek bir şey istememiz lazım. Özel sektörün önünü açacak reformlara hızla devam ediyor olmamız lazım. Hızla devam edersek bu olabilir" diye konuştu.

- "Bütün dünyaya mal satar hale geldik"

Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde yapısal reformların biri olan istihdam üzerinde durulması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ecdadın bıraktığı bu topraklara layık olanı yapıyoruz. Aksaray'da son 30 sene öncesine kadar sütü mü konuşabilirdik? Mercedes'i, Bridgestone'yi mi konuşabilirdik? 30 sene öncesine kadar ihracatı, turizmi mi konuşuyorduk ancak biri geldi, Allah mekanını cennet etsin, ufkumuzu açtı. 'Gidin dünyaya mal satın' dedi. Allah mekanını cennet eylesin. Doğal gaz, petrol ve yeraltı zenginliğimiz yok. Biz, Türk girişimcileri olarak iş bilmezken, yol bilmezken bütün dünyaya mal satar hale geldik. 30 sene öncesinde ihracatımız sadece 3 milyar dolardı. Bunun yüzde 90'nı tarım ürünü, yüzde 10’u sanayi ürünüydü. Bugün 160 milyar dolar ihracatımız var. Bunun yüzde 90'ını sanayi malı, yüzde 8'i tarim ürünü oldu. Nereye satıyoruz. Dünyanın hangi ülkesinde ne gümrük kapısı varsa hepsinden içeri girdik, mal götürdük."

Türkiye'nin bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi haline geldiğine değinen Hisarcıklıoğlu,  bunun Türk özel sektörüyle yapıldığını belirtti.

- "Ülkemizin geleceğinden umutluyum"

"Bugün Allah'a şükür, Avrupa'da satılan her 3 beyaz eşyadan biri Türk markasıdır. Her satılan 4 televizyondan biri Türk malıdır. Dünyada ABD'den sonra yabancı markalı otomobil üreten ülke Türkiye'dir" diyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim insanımıza doğru yolu gösterdiğimiz zaman Japonun da üstüne çıkıyor, diğer 26 ülkenin üstüne de çıkıyor. Bizim insanımıza yeter ki doğru yolu gösterin. Doğru hedefi vereceksin onun yapamayacağı bir şey yoktur. Türk özel sektörünün geleceğinden umutluyum. Ülkemizin geleceğinden umutluyum.  Son 30 yıl boyunca yaptıklarımız ortada. Şimdilik hedeflerimiz 2023. Birey olarak 2,5 misli daha zengin olmak istiyoruz. Kişi başına düşen milli gelirimizi 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkartmak istiyoruz. Bunu ancak sizler sayesinde yaparız"

Konuşmanın ardından TOBB tarafından Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılacak 16 derslikli meslek lisesinin protokolü Hisarcıklıoğlu ile Aksaray Valisi Şeref Ataklı tarafından imzalandı.

Toplantıya,  Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ile davetliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı