TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

(Mesleki yeterlilik belgesi) "Önümüzdeki dönem itibarıyla artık ehliyeti olmayan hiçbir işi yapamayacak. Öncelikle çok tehlikeli ve tehlikeli mesleklerde, sonrasında diğer tehlikesiz mesleklerde bu ortaya gelecek. Devletimiz bunu destekliyor"- "Mesleki ye

TRABZON (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki dönem itibarıyla artık ehliyeti olmayan hiçbir işi yapamayacak. Öncelikle çok tehlikeli ve tehlikeli mesleklerde, sonrasında diğer tehlikesiz mesleklerde bu ortaya gelecek. Devletimiz bunu destekliyor." dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) tarafından Trabzon'da gerçekleştirilen uygulamalı "Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı"nın yapıldığı alanı ziyaret etti.

Ortahisar ilçesine bağlı 3 No'lu Erdoğdu Mahallesi'nde bulunan sınav alanına gelen Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, sınav alanını inceleyerek, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Yetkililerden kursiyerlerin durumu hakkında bilgi de alan Hisarcıklıoğlu, başarı temennisinde bulundu.

Rifat Hisarcıklıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye çağrıda bulunmak istiyorum" diyerek, "Öyle ki Türkiye'de arabayı sürebilmek için herkesin bir ehliyetinin olması lazım. Bunu sadece araba sürenlerde arıyorduk. Diğer mesleklerde hiçbir şekilde ehliyet aramıyoruz. Bu sefer de ölümler, iş kazaları bütün hepimizin yüreğini dağlıyordu. Yapılan işin de kalitesi noktasında sıkıntımız oluyordu. İşçiliğimizi beğenmiyorduk. Şu anda devletimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Mesleki yeterlilik konusunun önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki dönem itibarıyla artık ehliyeti olmayan hiçbir işi yapamayacak. Öncelikle çok tehlikeli ve tehlikeli mesleklerde, sonrasında diğer tehlikesiz mesleklerde bu ortaya gelecek. Devletimiz bunu destekliyor." değerlendirmesini yaptı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, özel sektöre de çağrıda bulunarak, şunları kaydetti:

"Mesleki yeterlilik belgesi, yani ehliyeti olan bir kişiyi orada çalıştırdığınız zaman devlet bunun iş verenden, sigorta iş veren payını almıyor. Hem işçi kardeşimizin, usta kardeşimizin ehliyeti oluyor hem de öteki taraftan iş verenin üzerindeki yükü de alıyor. Hatta 4,5 yıla kadar varan bu iyileştirmeyi sağlıyor. Bu arada 2017 sonuna kadar bütün bu sınava girecek kardeşlerimizin sınavları da ücretsiz. 2017 sonrasında bu işe girmek isteyen kişi ücretini ödeyecek, hangi işi yapıyorsa bedelini ödeyecek, bedelini ödedikten sonra ancak sınıfı da geçerse ehliyet sahibi olacak. Bu fırsattan herkesin istifade etmesi lazım."

Konuşmaların ardından Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarete, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :