TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

"AB Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına Schengen vizesini kaldırmaya yönelik tavsiye kararını, memnuniyetle karşıladık"- "Ticari ilişkilerimizde önemli bir haksızlığın önüne geçilmiş olacak, iş dünyamız nefes alacak"

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu'nun (AB) Türk vatandaşlarına Schengen vizesini kaldırmaya yönelik tavsiye kararına ilişkin, "Ticari ilişkilerimizde önemli bir haksızlığın önüne geçilmiş olacak, iş dünyamız nefes alacak." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AB Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına Schengen vizesini kaldırmaya yönelik tavsiye kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

İş dünyası adına başta hükümet olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, kararın Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nda da onaylanması gerektiğini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, bu süreçte her iki AB kurumunun sorumluluklarını yerine getirmelerini beklediklerini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Vize Serbestisi kapsamında yerine getirmemiz gereken 72 kriterden tamamına yakınını yerine getirdik. Yerine getirilmesi gereken 5 kriter kaldı. Bu kapsamda hükümetimizin yoğun çabalarını destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Vize serbestisi gerçekleştiğinde AB ile her anlamda ilişkilerimiz daha da gelişecek. Ticari ilişkilerimizde ise önemli bir haksızlığın önüne geçilmiş olacak, iş dünyamız nefes alacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :