TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu

TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu

ATSO Başkanı Çetin:- "Gençlerimizi devlet kapısında umutsuzca beklemekten kurtarıp girişimciliğe yönlendirmek durumundayız"

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, gençleri devlet kapısında beklemekten kurtarıp girişimciliğe yönlendirmek gerektiğini bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu Genel Kurulu, ATSO Meclis Salonunda yapıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, Genç Girişimciler Kurulunun Antalya'da girişimcilik kültürünün oluşması, girişimci potansiyelinin ortaya çıkarılması noktasında önemli katkı yaptığını kaydetti.

Türkiye'nin ciddi bir genç nüfusa sahip, kentleşme süreci devam eden, orta gelir düzeyinde yer alan bir ülke olduğunu ifade eden Çetin, genç nüfusun ülke geleceği için önemli bir potansiyel barındırdığını bildirdi. Bu potansiyeli iyi kullanmak gerektiğini belirten Çetin, "Gençleri doğru yönlendiremezsek, çağın gereklerinden uzak yetiştirir, geleceğe dair umut veremezsek onları ve gelecek nesilleri kaybederiz. Bugün terör örgütlerine bile baktığınızda tamamen umutsuz insanları istismar ettiklerini görürsünüz." dedi.

Türkiye'nin yüz yüze olduğu en ciddi sorunların başında işsizliğin geldiğini kaydeden Çetin, şöyle konuştu:

"Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik oranı yüzde 10,2 ve işsiz sayımız yaklaşık 3,1 milyon kişi düzeyinde. Bu rakama ümidini kaybetmiş ve iş aramayı bırakmış 650 bin kişiyi de eklersek karşımıza 4 milyona yaklaşan bir rakam çıkıyor. Genç işsizliğinde ise durum daha da vahim. Okula veya işe gitmeyen 15-29 yaş arası gençlerin oranına baktığımızda yüzde 28,8 ile OECD ülkeleri içerisinde en kötü durumdayız. Yüz binlerce üniversite mezunumuz işsiz ve bunların da önemli bir kısmı ümidini KPSS'ye bağlamış durumda. Bir ülkede gençler devletten iş bekleme kuyruğuna giriyorsa o ülkede ekonomi yeterince güçlü değil demektir. Bir ülkede gençler devlet kapısında yığılıyorsa o ülkede siyaset sağlıklı olmaz, demokrasi de güçlenmez. Yani gençlerimizi devlet kapısında umutsuzca beklemekten kurtarıp girişimciliğe yönlendirmek durumundayız. Gençlere girişimcilik için her türlü desteği vermeliyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :